Dan s tremi vsebinami

V soboto, 5. aprila 2014, bo na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, Gortanova ulica 21, 1000 Ljubljana, potekal triatlonski dan, kjer bomo obeležili 30 let triatlona v Sloveniji. To ne bo proslava, ampak dan s tremi vsebinami.[break][break]V tem dnevu bomo dali poudarek triatlonu danes in njegovemu razvoju. Zato bomo začeli z Dnevom talentov, edinstvenim načinom prepoznavanja potencialnih vrhunskih triatloncev, ki do sedaj niso tekmovali v triatlonu in bi želeli preizkusiti svoje možnosti za udeležbo na Olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Dan talentov bo potekal od 11:00 dalje in bo sestavljen iz dveh delov: preizkus plavanja (12:00) in preizkus teka (14:30).

Slovenci smo športni narod. Rekreativno se s športom ukvarja polovica prebivalstva. Skrb in poslanstvo Triatlonske zveze Slovenije je, da bi Slovenci zdravo trenirali. Zato bomo v drugem, strokovnem delu organizirali simpozij Zdrav triatlonec. Športni strokovnjaki bodo ob 16:00 predstavili in govorili o najnovejših znanstvenih izsledkih o zdravi športni praksi:

  • Zdrav triatlonec – predavanje o zdravju, prehrani: Nada Kozjek, Denis Mastnak, Anita Kos
  • Okrogla miza: Uroš Velepec, Igor Kogoj, Kregar Miro, Mori Mitja; moderatorja Nada Kozjek oz. Primož Kališnik

V tretjem, akademskem delu, ki bo potekal od 17:30 dalje, v veliki predavalnici Fakultete za šport, pa bomo najavili Evropski pokal v triatlonu, ki bo potekal 13. septembra 2014 v Kopru in je največja triatlonska prireditev v Sloveniji do sedaj. Temu bo sledila podelitev nagrad Naj triatlonec leta 2013 ter podelitev slavnostnih plaket in častnega znaka TZS osebam, ki so v preteklih 30 letih začrtali in zaznamovali razvoj triatlona v Sloveniji.

[break][break]

Vabimo vas, da se nam pridružite na praznovanju. Za brezplačno udeležno se prosimo registrirajte na tej povezavi.