Kmalu tudi »age group« reprezentanca

Triatlonska zveza Slovenije načrtuje vzpostavitev »age group« reprezentance oz. ekipe in imenovanje »age group« selektorja. Tako boste tudi duatlonci in triatlonci, ki se s športom ne ukvarjate profesionalno, dobili možnost tekmovati, predstavljati Slovenijo in doživeti čar največjih mednarodnih tekmovanj, ki potekajo v okviru zvez ITU in ETU (SP, EP, Dextro serija, svetovni pokali).

[break][break]

Imeli boste priložnost pomeriti se za naslove evropskih in svetovnih prvakov v svojih starostnih skupinah in to v istih terminih in na istih progah kot profesionalci. Doživite utrip največjih svetovnih tekmovanj: pregled sezone 2012.

[break][break]

Za člane »age group« reprezentance bo oblikovana posebna oprema, ki se bo od opreme »elite« reprezentance razlikovala le v detajlu. Na največja tekmovanja bodo člani obeh reprezentanc praviloma odhajali skupaj in v spremstvu strokovno usposobljenega kadra TZS, a člani »age group« reprezentance bodo morali večji del stroškov kriti iz lastnih sredstev.

[break][break]

V prvem letu načrtujemo le premierno udeležbo na svetovnem prvenstvu v sprint in olimpik triatlonu v Londonu (World Triathlon Grand Final Londonpromo video), ki bo od 11. do 15. septembra 2013. Podroben selekcijski postopek, ki bo temeljil na preteklih dosežkih in izbirnih tekmovanjih, bo objavljen kmalu.