Poročilo s tekem v Španiji

S sobotnimi nastopi je naša reprezentanca predhodno zaključila z nastopi na EP U23 in mlajših mladincev in mladink. Na ekipni tekmi so v postavi Jaka Kaplan, Urban Kralj in Nik Kojc uvrstila na 18. mesto. Naši mlajši mladinci so nastopili povprečno in z nastopom niso zadovoljni, prav tako ni zadovoljen vodja ekipe. Se pa je še enkrat pokazalo, da so v ospredju reprezentance, ki zadnja leta vlagajo ogromno denarja v razvoj in iskanje talentov mladih tekmovalcev.

[break][break]

Na žalost je prišlo na tekmovanju tudi do neljubega dogodka saj je Jaka pri izhodu iz vode stopil na kamen in si poškodoval stopalo. Tako mu je na žalost splaval nastop na nedeljskem sprintu. Urban in Nik sta nastopila dobro in se borila po svojih močeh.

[break][break]

S svojim nastopom ni zadovoljna niti Monika, saj kot pravi, ji je uspel povprečni nastop, v katerem ni blestela v nobeni disciplini. Pravi, da čuti splošno utrujenost, ki je posledica velike količine treninga v katerem se trenutno nahaja. Izkušnja iz olimpijskega triatlona je kljub temu neprecenljiva. Prav tako se ni posrečil nastop Matiji. Na žalost je z malo slabšim plavanjem izgubil dobro skupino na kolesu in dobra uvrstitev je dobesedno splavala po vodi.

[break][break]

Rezultati na strani ITU-ja:

[break][break]

Mlajši mladinci ekipno

[break][break]

Matija Meden

[break][break]

Monika Oražem