Ne ravno najboljši vremenski pogoji so v soboto v Ajdovščino privabili blizu 100 triatloncev – od najmlajših do najstarejših iz vse Slovenije.

Triatlonski klub Ajdovščina je namreč pripravil prvi triatlonski spektakel po ulicah mesta Ajdovščine, dogodek pa se je imenoval Primorska hranilnica 1. Triatlon mesta Ajdovščina.

Posebna zanimivost je bilo ekipno državno prvenstvo v super sprint triatlonu. Ekipo so sestavljala tri dekleta ali trije fantje. Vsak od njih pa je moral opraviti svojo disciplino super sprint triatlona (300 m plavanja, 8 km kolesa, 2 km teka). Rezultati so objavljeni na www.protime.si.

Za komentar dogodka smo vprašali Uroša Medvedca, predsednika TK Ajdovščina, ki nam je povedal:

»Z izvedbo dogodka Primorska hranilnica 1. Triatlon mesta Ajdovščina smo zelo zadovoljni. Razočaran sem le z udeležbo slovenskih klubov/tekmovalcev na naši tekmi. V čast nam je bilo, do so prišli v Ajdovščino: Dornik, Koradejeva, Klenovšek, Kojc, Majdič, Dolinar, Kozjek Rotovnikova. Tujcev ni bilo. Kot posebnost tekme bi poudaril predvsem izredno ekipo prostovoljcev in prostovoljk. Za to se izplača organizirati tekme. To ti da motivacijo za delo za naprej. Njihova podpora, srčnost. Zelo smo bili veseli, da je bil na tekmi tudi predsednik TZS Mitja Tašler.«