David na svetovno prvenstvo v Ironmanu

Najboljši slovenski triatlonec David Pleše se je uvrstil na svetovno prvenstvo v Ironman triatlonu na Havajih. Še posebej je potrebno izpostaviti dejstvo, da mu je to uspelo med profesionalci, ki imajo na SP na voljo le 50 mest. Pleše je v zadnjem obdobju tekmoval odlično, stopil na stopničke na tekmah v Celovcu in v Kalmarju na Švedskem, kar je bilo dovolj za njegovo prvo uvrstitev na najtežje triatlonsko tekmovanje na svetu.[break][break]

Pleše, ki je trenutno 29. na svetovni lestvici, se bo prvič preizkusil s havajsko vročino, močnim vetrom in visokimi valovi. V zadnjem obdobju je tekmoval veliko, tako da v tem času opravlja daljšo regeneracijo, nato pa ga čaka še štiritedenski cikel treningov in odhod na Havaje, kjer bo prvič stal ob boku vseh najboljših triatloncev sveta na dolgi razdalji. Vsaka uvrstitev med najboljših 20 bo izjemen uspeh za tekmovalca, ki je še vedno eden od novincev v svetovnemu vrhu.

[break][break]

[break][break]

Svetovno prvenstvo bo na sporedu 12. oktobra 2013, ko bomo izvedeli kdo bo postal svetovni Ironman prvak v 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42,2 km teka.