Ljubljana, 10. oktober 2016

Še letos bo v Sloveniji, kot nam sporočajo iz TZS, organiziran izobraževalni tečaj ITU Level 1 za trenerje trenerja.

Tečaj bo potekal v Osilnici med 14. in 18.12., prijave pa so že odprte in jih lahko pošljete na e-mail: milos.petelin@triatlonslovenije.si;,  do najkasneje 17.11. 2016. Število prijavnih mest je omejeno, zato bo vse prejete prijave pregledal programsko-strokovni svet in potrdil UO TZS, seznam pa bo posredovan na ETU.

Kot so nam povedali na TZS, so pogoji vpisa na Level 1 podobni kot za vaditelja triatlona. Prijavijo se lahko kandidati, ki imajo končano V. stopnjo izobrazbe in bi radi delali kot strokovni delavci v klubu, prepogoj pa je tudi dobro znanje angleškega jezika. Za Level 1 drugače ni nobenih posebnih zahtev, je pa dobro imeti vsaj določeno predznanje ali izkušnje iz področja triatlona in treniranja. Seminar je za Triatlonsko zvezo Slovenije brezplačen, drugače pa je izredno drag.

Kot so nam še povedali na TZS, bo na seminarju posameznik pridobil znanja, ki zadostujejo 1. stopnji izobraževanja v Sloveniji, torej vaditelju triatlona. Na seminarju bodo kandidati pridobili znanja iz področja specifike triatlona (plavanje, kolo, tek, tranzicija) priprave treninga, osnov periodizacije, poučevanje in učenje itd. Seminar bo potekal od 9:00 do 17:30 ure, v večernih urah pa bo čas za diskusijo in naloge, ki jih bodo morali kandidati opraviti. Kot so zaključili na TZS, bodo na seminar poskusili spraviti čim večje število bodočih trenerjev, številka pa je seveda odvisna od prijav iz drugih dežel.