Makarska, 4. marec 2017

Zimske počitnice so že tradicionalno rezervirane za prve priprave v sezoni. Del mladinske in članske reprezentance je kilometre nabiral na obali Makarske riviere, kjer so preverjeno dobri pogoji za trening in tudi temperature so primerne.

»Letos je odprava mednarodna, saj se nam je pridružila tudi triatlonka Henrika Parviainen iz Finske,«

nam je iz Makarske sporočal glavni trener Klemen Laurenčak, ki tudi vodi celoten kamp.

Osemdnevni kamp so namenili nabiranju kilometrov v vseh treh disciplinah, predvsem pa dajejo poudarek kolesarjenju, ki ga je v zimskih mesecih zaradi mraza v Sloveniji primanjkovalo.

»Poleg kilometrine in dolgih treningov smo izkoristili tudi atletski stadion za kakovosten tekaški trening in bazen za močne plavalne treninge. Športni center tukaj omogoča optimalne pogoje za trening, saj smo v objektih večino časa sami,«

je s potekom priprav zelo zadovoljen Laurenčak. Ob tem v isti sapi poudarja, da se bo hkrati na pripravah oblikoval okvirni plan tekem in cilji za letošnjo sezono, večerne ure pa so posvečene druženju in analizam vaj ter posnetkov treningov.

Nekaj vtisov in misli udeležencev kampa:

Henrika Parviainen:

”Super je, prišla sem predvsem zaradi družbe, saj je pri nas na Finskem triatlon še dokaj v povojih in tako nimam dobrih partnerjev za trening. Tukaj mi prav pride prijateljstvo s Tjašo Vrtačič, s katero lahko narediva kakovostne treninge. ”

Matevž Planko:

”Svoje zadnje priprave nadaljujem v Makarski. Vesel sem, da sem ponovno na pripravah z domačo skupino, s katero se super razumem. Priprave na sezono potekajo po planu, še posebej me veseli forma na kolesu. Sezono odpiram čez dva tedna na državnem prvenstvu v krosu. Seznam tekem lahko najdete na www.hitriplanko.si”

Matija Meden:

”Lokacija mi v tem letnem času zelo odgovarja, sploh letos, ko sem zaradi obveznosti na fakulteti moral izpustiti dobršen del zimske pripravljalne sezone. Ta teden bom karseda bolje izkoristil za nabiranje kilometrine, kar mi bo dalo zagon in dobro iztočnico za težje in intenzivnejše treninge, ki sledijo, ko se vrnem domov. ”

Tjaša Vrtačič:

”Sem zelo vesela, da imam na pripravah žensko družbo, saj poleg koristi na treningih prijateljstvo izven meja nikoli ne škodi. Treningi potekajo po planu, tako da načrtujem dobre rezultate na prihajajočih evropskih pokalih in tekmovanjih v Francoski ter v Nemški triatlonski ligi.”

Tjaša Vrtačič:

”Sem zelo vesela, da imam na pripravah žensko družbo, saj poleg koristi na treningih prijateljstvo izven meja nikoli ne škodi. Treningi potekajo po planu, tako da načrtujem dobre rezultate na prihajajočih evropskih pokalih in tekmovanjih v Francoski ter v Nemški triatlonski ligi.”

Jan Škrjanc:

”Veseli me napredek, ki sem ga letos dosegel na plavanju in kolesu. Tudi tek mi gre odlično, kar me zelo veseli, saj je moja želja, da sem  konkurenčen na mojem vstopnem letu v evropski mladinski pokal. To so moje druge letošnje priprave. Dobra družba naredi treninge nekoliko lažje, saj se ob dejstvu, da sem najmlajši, moram za dohajanje ostalih dodobra potruditi.”

Domen Obreza:

”Priprave so naporne, vendar je v dobri družbi lažje. Svojo formo dvigujem za dan talentov in izbirno reprezentančno tekmo v Cavallinu (Italija).”

Misel trenerja in organizatorja kampa Klemna Laurenčaka:

”V Makarsko smo prišli že drugo leto zapored, saj smo zadovoljni s pogoji v tem letnem času. Na voljo nam je celoten bazen v Športnem centru, atletski stadion in prazne ceste južne Dalmacije. Letos smo na priprave povabili veliko uspešnih triatloncev in ekip. Odzvala sta se Matija Meden in Henrika Parviainen. Vadbena skupina je zelo kakovostna, predvsem pa je pomembno, da je družba sproščena in zabavna. V tem vadbenem obdobju poskušamo opraviti veliko treninga na nižjih intenzivnostih, zato je naš dan precej zapolnjen. Vendar ko ne treniramo, zaradi dobre družbe nimamo občutka, da smo na pripravah.”