Piberstein, 14. maj 2016

Domen Dornik se je v pripravah na EP v Lizboni udeležil dirke v Pibersteinu in zmagal .

Dirka je bila namenjena testu v mrzlih odprtih vodah, da testiramo okoliščine, ki bodo na prvenstvu.

Domen je po tekmi povedal:

Pred evropskim prvenstvom v Lizboni smo se odločili, da preizkusimo še plavanje v hladni odprti vodi (v Lizboni pričakujemo 18stC), ki mi je vpreteklosti delalo kar nekaj težav. Letos sem se odločil za nov model Orce, ki je zelo tanek in mi zato kljub mojim močnih ram omogoča lahkotno plavanje. Na Xentis triatlonu v Pibersteinu je bilo kot se za Avstrijo spodobi spet mrzlo. Plavanje obupno v 16°C. Kot kaže se bo še treba privaditi na tanek neopren, saj me je zelo zeblo.
 
Tako sem bil samo vesel, da sem bil v prvi skupini. Pri skoku na kolo, sem bil malo neroden in zgrešil bloke, kar je botrovalo temu, da sem zdrsnil v prazno in pri tem podrl sedež. Na kolesu sem ves čas imel velike težave s pedaliranjem, saj sem neprestano lezel naprej. Kolo sem zaključil na 3. mesto nekaj več kot 20s za vodilnim Nikom, kljub temu da je bila non-draft dirka in sma tekmovala s cestnim kolesom.
 
Na srečo je na koncu triatlona tek, kjer sem po 500m prevzel vodstvo. 2 kroga okoli jezera mi nista delala težav. Ko sem tekel v klanec na začetku drugega kroga sem bil srečen, ker sem končno začutil prste na nogah, ki so se odtalili 😀  Zmagal sem z malo več kot minuto prednosti. Odlično je tekmoval tudi Nik, ki je končal na 3. mestu! Sedaj pa regeneracija in moja najpomembnejša dirka v karieri!