V mestu Aqaba v Jordaniji je potekal Azijski pokal v sprint triatlonu, ki sta se ga udeležila tudi Matevž Planko in Domen Dornik, slednji pa je kasneje nastopil tudi v sprint duatlonu.

V sprint triatlonu (od 22 nastopajočih je tekmo končalo 19 atletov) je zmago osvojil Avstralec Marcel Walkington s časom 58 minut in 17 sekund. Domen Dornik je s časom 58 minut in 37 sekund osvojil peto mesto. Mesto za njim je bil Matevž Planko (njegov čas je bil 59 minut in 46 sekund), ki nam je po tekmi povedal:

“Tekma se je končala tako, kot sem pričakoval. Splaval sem s prvo grupo šestih tekmovalcev. Na kolesu smo si nabrali lepo prednost pred zasledovalci, zato nas ni od zasledovalcev nihče ogrožal. Teči sem začel spredaj, nato pa me je nekoliko pobralo in sem spustil vodilne. Tekmo sem zaključil na šestem mestu, z rezultatom sem zelo zadovoljen. Sedaj pa me čaka zaslužen počitek, saj sem sezono zaključil.”

Očitno odlično formo pa je ponovno našel tudi Dornik, ki je kasneje nastopil še v sprint duatlonu (od 16 nastopajočih je tekmo končalo 14 atletov), kjer je s časom 1 ure, 3 minute in 14 sekund osvojil 2. mesto. Zmago je s časom 1 ure, 3 minute in 5 sekund ponovno v Avstralijo odnesel Marcel Walkington.