Eno od glavnih poslanstev Triatlonske zveze Slovenije je prav gotovo tudi skrb za najmlajše kategorije

kakovostno delo z mladimi v osnovnih in srednjih šolah je dobra popotnica za prihodnost – le tako bomo namreč dobili kakovostne triatlonce v članski kategoriji na evropski in svetovni ravni. Da je temu res tako, potrjuje 181 osnovnošolcev in dijakov iz kar 78 slovenskih šol, ki so se uvrstili na državno prvenstvo v akvatlonu v Ljubljani, kar je dobra popotnica za poletne počitnice.

Po šestih regionalnih tekmovanjih, ki so potekala v Ljubljani, Snoviku, Ravnah na Koroškem, Ptuju, Ajdovščini in v Krškem, se je v Ljubljani v torek, 7. junija, odvilo še sklepno dejanje: finale in državno šolsko prvenstvo za osnovne in srednje šole v akvatlonu.

»Naročeno sonce je celoten dan bdelo nad nami in skrbelo, da je bilo že čutiti bližajoči se konec šolskega leta in začetek brezskrbnih počitnic,«

razlaga Mitja Mori, predsednik TK Telemach Ljubljana ter član nadzornega odbora in strokovno programskega sveta na Triatlonski zvezi Slovenije. Kot poudarja, so za osvežitev poskrbele hladne pomaranče in že skoraj tradicionalna lubenica, ki se je tako najmlajši kot starejši nikoli ne naveličajo in ne ”prenajedo”.

Rezultati

Galerija slik

Tekmovanje je potekalo v duhu ”fair play-a” in zabave, kar je navsezadnje najpomembneje.

»Res je, da smo v vsaki kategoriji dobili nove šolske državne prvake in jim moramo še posebej čestitati. Bolj pomembno pa je dejstvo, da je število otrok, ki se ukvarjajo s športom, vedno večje in da to počnejo z veseljem,«

trdi Mori. Vzdušje med tekmovanjem je bilo sproščeno in prijateljsko. Lepo je bilo namreč v Ljubljani videti, ko otroke iz različnih koncev Slovenije združuje ljubezen do športa, istočasno pa se ob tem ustvarjajo nove vezi in prijateljstva.