Matevž Planko (TK Trisport Exoterm) se je pretekli vikend udeležil tekme evropskega pokala v triatlonu v španski Melilli. O svoji prvi letošnji preizkušnji na standardni razdalji (1,5km/40km/10km) je povedal:

“Svojo prvo olimpijsko razdaljo v letošnji sezoni sem zaključil na 45. mestu. Na plavanju mi ni steklo in sem izgubil stik s prvo skupino. Nato sem polovico kolesarskega dela vozil v manjši skupini, pa sem tudi iz te izpadel in nekaj časa vozil sam. Cilj pred tekmo je bilo sestaviti dober tek, kar se mi je po slabem plavanju in kolesarjenju ni zdelo možno, a sem se očitno motil? Prvi kilometer ni šlo kot sem pričakoval potem pa so noge stekle in sem skoraj do konca držal soliden tempo. Tekma na zunaj izgleda kot katastrofa, a meni se počasi stvari postavljajo in pričakujem boljše uvrstitve kmalu tako na sprint in tudi olimpijski razdalji.”

Podrobno poročilo o tekmi si lahko preberete tudi na spletni strani Evropske triatlonske zveze: https://europe.triathlon.org/news/article/melilla_delights_van_der_stel_steals_victory_and_alonsos_run_delivers_gold