Mateja že doma

Mateja Šimic, članica kamniškega Trisporta je kot prva slovenska triatlonka uspešno nastopila na Olimpijadi v Londonu 2012.

[break][break]

Po zmagi moči, volje, vztrajnosti v zadnjih dveh letih, ji je uspela ”misija nemogoče”. Z ogromnim finančnim vložkom, potovanjih po zemeljski obli in kvalitetnimi nastopi na tekmah svetovne serije ji je uspelo zasesti mesto na startni liniji med 55 izbrankami s celega sveta.

[break][break]

37. mesto je potrditev vseh njenih prizadevanj in izziv naslednjim slovenskim triatlonskim rodovom – kjer je volja, tam je pot.

[break][break]

[break][break]

Po 35. mestu na izhodu iz vode, na čelu glavnine je bilo čutiti izvrsten nastop Mateje na tekmi njenega življenja. Mogoče je majčkeno prepočasen prehod na kolesarski del preprečil uvrstitev v predhodno skupino, ki je potem neustavljivo nadaljevala v lovu za sedmerico ubežnikov. Mateja je bila ves čas vodilna v zasledovalni kolesarski skupini, kar jo je stalo kar nekaj moči tudi pozneje na teku.

[break][break]

Ob zgolj še delčku tekmovalne sreče, bi bila realna uvrstitev v prvo dvajseterico. Vendar mora nekaj odprtih kart ostati tudi še za Matejine nadaljne nastope oziroma nastope njenih mladih slovenskih naslednic.