Najbolj nadarjeni slovenski triatlonec, 19-letni Matevž Planko (TK Trisport Exoterm) in njegova celotna ekipa, je v zadnjih tednih že v polnem zagonu. Začrtali so namreč nove smernice za naslednja tri leta, kjer je glavni cilj uvrstitev in nastop na OI v Tokiu 2020.

V prvem, zimskem delu sezone, je Matevž skupaj s trenersko ekipo delal predvsem na prilagajanju povečani količini treninga. Letos bodo namreč tekme dolžinsko in časovno daljše, kar pomeni, da s člansko in U23 konkurenco tekme prinašajo popolnoma nove dimenzije in presenečenja. Matevž skupaj z ostalimi, ki sodelujejo v ekipi (športna psihologinja, fizioterapevtka itd.), za sedaj uspešno rešuje vsakodnevne izzive. Zato v njegovi ekipi trdo verjamejo, da so vsi skupaj na pravi poti.

V teh dneh se Matevž nahaja na prvem od dveh blokov priprav v toplih krajih, in sicer na Kanarskih otokih z reprezentanco Madžarske. Kasneje, v drugem delu februarja, pa bo v Španiji treniral z domačo ekipo in z osebnim trenerjem.

»Sezona bo tekmovalno naporna, kmalu bo znan tudi moj razpored tekem. Glavna cilja v letošnji sezoni bosta nastopa na evropskem in svetovnem prvenstvu v kategoriji U23 ter seveda začetek nabiranja točk za uvrstitev na OI Tokio 2020,«

nam je v javljanju iz Kanarskih otokov sporočil Matevž Planko.