Šmartinsko jezero, 20. maj 2017

Šesti triatlon za slovenski pokal na Šmartinskem jezeru se je uspešno končal v zadovoljstvo tekmovalcev in gledalcev. Na manjšo udeležbo je prav gotovo vplivala napoved slabega vremena. K sreči je vreme zdržalo (bilo je oblačno), Šmartinsko jezero pa se je ogrelo na 21 stopinj Celzija.

Na tekmi je bilo skupaj 65 tekmovalcev – 6 na razdalji cici akvatlon, 16 na super sprint triatlonu ter 43 na sprint triatlonu. Zanimivo je bilo že na preizkušnji v super sprint triatlonu, kjer so pri fantih prva tri mesta odnesli Jakob Medved, Mark Pregelj in Lan Vrčkovnik, pri dekletih pa Monika Bartol, Lara Mihevc in Katjuša Slodej.

V absolutni razvrstitvi v sprint triatlonu je na Šmartinskem jezeru zmaga prvič odšla v Avstrijo – odnesel jo je Cristoph Leitner, ki je dosegel čas 1 ure in 26 sekund. Na stopničke sta nato prišla še dva Slovenca – drugi je bil Kamničan Žiga Podbevšek (TK Trisport Exoterm) s časom 1 ure, 1 minute in 49 sekund, tretji pa njegov klubski kolega Žiga Berlec s časom 1 ure, 3 minute in 34 sekund.

V absolutni ženski konkurenci v sprint triatlonu so prva tri mesta zasedle domače tekmovalke. Zanesljivo zmago je odnesla lanska zmagovalka slovenskega pokala Maruša Klemenc (TK utrip), ki je dosegla čas 1 ure, 7 minut in 58 sekund. Druga in tretja stopnička za zmagovalke sta pripadli članicama TK Telemach Ljubljana, saj je Katja Hočevar s časom 1 ure, 10 minut in 48 sekund zasedla drugo mesto, tretja pa je bila s časom 1 ure, 11 minut in 3 sekunde Anja Marič.

S tekmo je bil zadovoljen tudi vodja prireditve Nino Cokan:

»Veseli smo, da je vreme zdržalo, tekma je ponovno ponudila veliko triatlonskih užitkov. Zmaga v sprintu je šla prvič v Avstrijo, zato se v prihodnje nadejamo še večje udeležbe tujih triatloncev.«