David Pleše bronasti na Ironmanu v Celovcu

Najboljši slovenski triatlonec David Pleše je ponovil lanski uspeh z Ironman triatlona (3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka) v koroški prestolnici in tudi letos osvojil 3. mesto, kar je nov izjemen uspeh za slovenski triatlon.[break][break]Pleše je v družbi mnogih najboljših triatloncev sveta v Ironman triatlonu – med njimi je bil tudi zmagovalec Ironmana Havaji Sultan Al Faris – plaval dokaj dobro in se na kolesarski del tekme podal v večji skupini, takoj za vodilnimi. Na kolesarskem delu je odpeljal pametno in v zadnjem delu 180 km proge pospešil ter pred tekom prišel na 4. mesto.

[break][break]

Na tekaškem maratonu je zopet dokazal iz kakšnega testa je – obranil je vse napade tekmecev in se povzpel na 3. mesto z izjemnim časom 8 ur 2 minuti in 54 sekund, kar je najboljši slovenski čas v zgodovini Ironman tekmovanj. Za maratonski tek je po 3,8 km plavanja in 180 km kolesarjenja potreboval vsega 2 uri in 44 minut.

[break][break]

Slavil je Španec Ivan Raña, pred Nemcem Christianom Kramerjem. Na tekmovanju, ki je tradicionalno dobro zastopano tudi s slovenskimi triatlonci, je odličen uspeh dosegel tudi Jaroslav Kovačič, ki je končal na 14. mestu.

Foto: Facebook stran David Pleše