Mateja Šimic odlična tretja v Turčiji

Naša najboljša triatlonka Mateja Šimic je danes nastopila na evropskem pokalu v Antalyji v Turčiji. Kljub temu, da v zadnjih tednih pred tekmovanjem počutje ni bilo optimalno, pa je Mateja še enkrat dokazala, da začne res dobro delovati šele, ko je pod pritiskom. [break][break]

Plavanje je Mateja zaključila v vodilni skupini tekmovalk, ki so si na kolesu nabrale 2 minuti prednosti pred zasledovalno skupino. Na tek se je večja skupina tekmovalk podala skupaj in do 7. kilometra je 6 tekmovalk teklo skupaj na vodilni poziciji, nato pa je Mateja začela pospeševati.

[break][break]

Tempo je postal tako prehud za 3 tekmovalke in na čelu so ostale Mateja in še dve tekmovalki, ki so se v dolgem finišu pomerile za prva tri mesta.

[break][break]

Mateja, ki trenutno še ni povsem v vrhunski formi, je tako sicer boj za zmago izgubila, a je s tretjim mestom – za Rusinjo Arino Shulgino in Nemko Rebecco Robish – zelo zadovoljna, saj je rezultat potrdil njeno odlično pripravljenost. Uvodna preizkušnja je tako dobra napoved za prvi vrhunec sezone – tekmo svetovnega pokala v Huatulcu v Mehiki, ki bo na sporedu 19. maja.