Kamnik, 13. junij 2017

 

Za najbolj nadarjenim slovenskim triatloncem, 18-letnim Matevžem Plankom (TK Trisport Exoterm), je premierna tekma v zelo močni triatlonski nemški Bundesligi.

V nemškem mestu Kraichgau je dosegel  odličen rezultat z 11. mestom (49 minut in 45 sekund), kot ekipa pa so bili s svojimi klubskimi kolegi drugi. Dobra forma je lepa napoved pred prihajajočim prvim vrhuncem letošnje sezone – EP v triatlonu za mladince, ki bo konec tega tedna v Kitzbuehlu.

 

Matevž Planko nam je po tekmi povedal:

»Tekma je bila za nas triatlonce ob nekoliko nenavadnem večernem času, in sicer ob 20.15. Tekma je bila odlična in sem zelo užival. Prvo skupino sem zgubil v menjavi, tako da nisem bil v ubežni skupini. Zadaj je nastala grupa 30-ih tekmovalcev, v kateri mi je kolesarski del minil zelo hitro. Ko sem pričel s tekom, sem se počutil izjemno. Noge so šle kar same od sebe. Na koncu sem zasedel 11. mesto, kot ekipa pa smo bili drugi. Za zmagovalcem, legendarnim Richardom Murray-jem, ki je na OI v Braziliji lansko leto osvojil 4. mesto, sem zaostal samo 23 sekund.  Zelo sem zadovoljen s prvo tekmo v Bundesligi in se že veselim evropskega prvenstva v Kitzbuehlu naslednji vikend.«