Celje, 21. avgust 2016

Rekordna udeležba na udeležba na triatlonu za pokal mesta Celje dokazuje, da tudi v knežjem mestu triatlon vedno bolj dobiva na prepoznavnosti in popularnosti. Več kot 200 udeležencev nedeljske tekme je klub slabemu vremenu tekmovalo v več disciplinah (cici aquatlon, sprint triatlon, super sprint triatlon itd.), organizator tekme Nino Cokan pa nad povečano udeležbo ni bil presenečen kljub temu, da letos niso gostili ekipnega državnega prvenstva kot vsa ostala leta.

»Udeležencem za plačano štartnino nudimo veliko, pa tudi tradicionalni avgustovski termin se vse bolj prijemlje. Letos smo imeli tudi državno prvenstvo vojske in policije, in smo videli kar nekaj novih obrazov na tekmi,«

razlaga Cokan. Pravi, da brez velike podpore lokalne skupnosti triatlonske tekme na takem nivoju ne bi mogli speljati. Celjski triatlon je namreč znan po tem, da so vse tri discipline zelo vidne, saj trase potekajo v krogih, kar naredi tekmo še bolj zanimivo. Nasploh pa opaža porast zanimanja za športno rekreacijo v Celju.

»Prav zato bomo v Celju v prihodnje odprli nov Fatburn športno-rekreacijski center, kjer bomo občanom ponudili vse informacije, vadbe, plavanje, predavanja, predstavitve in ostale aktivnosti, povezane s športom in z zdravim načinom življenja,«

je dejal Cokan.

Največ udeležencev je bilo v nedeljo v Celju na tekmi sprint triatlon, ki je štela za slovenski pokal. V absolutni moški konkurenci je zmagal mladi, 18-letni up slovenskega triatlona Matjaž Planko iz kamniškega Trisport Exoterma, ki je dosegel čas 1 ure, 4 minute in 53 sekund. Za več kot minuto je prehitel 29-letnega Hrvata Matijo Lukino iz Triatlon kluba »Rudolf Perešin«, ki je s časom 1 ure, 5 minut in 54 sekund dosegel drugo mesto, tretji pa je bil 20-letni Jaka Kaplan iz TK Riko Inles Ribnica, ki je dosegel čas 1 ura, 7 minut in 47 sekund.

Med dekleti je v sprint triatlonu v absolutni konkurenci zmagala 23-letna Jana Koradej iz TK Telemach Ljubljana ki je s časom 1 ure, 9 minut in 50 sekund ugnala drugo uvrščeno, 16-letno Tjašo Vrtačič iz kamniškega Trisport Exoterma- njen čas je bil 1 ura, 10 minut in 45 sekund. Tretje mesto pa je osvojila 26-letna Nina Mandl iz TK Multisport Krško s časom 1 ure, 15 minut in 57 sekund.