Po razburljivih dogodkih prejšnji teden nas ponovno čaka pester in zanimiv triatlonski  vikend.

Tako eden izmed najbolj nadarjenih slovenskih triatloncev, 18-letni Matevž Planko iz kamniškega Trisporta, odhaja na tako imenovano Skandinavsko turnejo, kjer ga čakata tekmi v sprint triatlonu za evropski pokal. Najprej bo nastopil v soboto, 6. avgusta, v švedskem Malmoju, teden dni kasneje, 13. avgusta, v mestu Tonsberg, vmesnih pet dni med tekmama pa bo na trening kampu na Norveškem.

Veliko pa si obetamo tudi od Svetovnega univerzitetnega prvenstva triatlonu, ki bo v nedeljo, 7. avgusta, v mestu Nyon v Švici. Gre že za 13. svetovno prvenstvo zaporedoma, študentke in študenti iz vsega sveta pa bodo merili moči v olimpik triatlonu. Skupno je prijavljenih 125 tekmovalcev iz 33 držav, od tega 61 študentk in 64 študentov.

Slovenske študentske barve bodo med fanti zastopali Urh Klenovšek (Fakulteta za šport), Leon Obreza (Fakulteta za strojništvo) ter Jan Lipovšek (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo), med dekleti pa Maruša Klemenc (Fakulteta za medicino), Nina Mandl (Filozofska fakulteta) ter Klara Lukek (Fakulteta za šport), njihova spremljevalka pa je Melita Hajdinjak, predavateljica na fakulteti ter trenerka triatlona.

»Naši mladi talenti bi radi dosegli čim boljše uvrstitve, obenem pa pridobili čim več izkušenj na velikih tekmovanjih. Po mojem mnenju si lahko največ obetamo od nastopa Maruše Klemenc, ki bo tudi nosila slovensko zastavo na otvoritveni slovesnosti ob  mimohodu reprezentanc,«

je dejala Melita Hajdinjak.