Eden najbolj nadarjenih slovenskih triatloncev, 18-letni Matevž Planko iz kamniškega Trisporta, je uspešno prestal svoj krstni nastop v evropskem pokalu v sprint triatlonu v članski konkurenci.

Na tekmi ETU Elite v mestu Malmo na Švedskem mu je namreč uspel odličen nastop, saj je s časom 56 minut in 59 sekund osvojil 15. mesto.

Ker je imela voda okrog 20, 21 stopinj Celzija, neoprenske obleke niso bile dovoljene, zaradi vetra in valov pa se je razdrl še štartni ponton, zato so triatlonci štartali iz vode.

»Zaradi valov nisem vedel, kam plavati in na katerem mestu sem, zato sem plaval za skupino. Iz vode sem prišel z velikim zaostankom za prvim, saj sem začel v tretji skupini. Vendar se mi je na kolesu poznala moč iz treningov v Dolomitih, zato sem v drugem krogu od štirih že ujel prvo kolesarsko skupino,«

je zadihan, a zelo zadovoljen v cilju razlagal Planko, in v isti sapi dodal, da se je trudil ostati bolj na čelu skupine. Kolesarski del ga je zelo utrudil, zato ni vedel, kako mu bo uspel tek.

»Vendar se mi je v zadnjih dveh krogih na kolesarskem delu uspelo nekoliko spočiti, zato sem lahko tekel zelo suvereno. Imel sem dovolj moči, da sem pritekel do 15. mesta,«

je zaključil Matevž Planko.