Ljubljana, 30. oktober 2016

Triatlonska sezona se je za 17-letnega Matevža Planka iz kamniškega Trisporta, najbolj nadarjenega slovenskega triatlonca, končala pred nekaj tedni, tradicionalno pa jo je zaključil z njegovim priljubljenim sodelovanjem na Ljubljanskem maratonu.

Tudi letos se ga je udeležil na tekmi za srednje šole v soboto, 29. 10., kjer je že četrto leto zapored zmagal in tako uspešno zaključil srednješolsko udejstvovanje na njih. Brez večjih težav je pobegnil svojim zasledovalcem, z mirnim tekom v finišu pa je dosegel svoj začrtan cilj.

V nedeljo, 30. 10., pa je imel prvič v karieri priložnost, da se pomeri v absolutni konkurenci na rekreativnem teku na 10 km. V sodelovanju s svojim podpornikom – zdravstveno zavarovalnico Vzajemna –  je dosegel izvrsten rezultat, saj je bil v absolutni konkurenci tretji. V zadnjem delu proge je bil v vodilni trojici s priznanimi tekači v igri, da bi zmagal, vendar mu je zaradi prezgodnjega ciljnega finiša zmanjkalo na moči in je tako osvojil še vedno odličen čas pod 32 minut – 31 minut in 58 sekund.