Rekordni triatlon v Kamniku

V Kamniku je danes potekal tradicionalni “Ambrož triatlon Kamnik”, ki je privabil rekordna 202 tekmovalca iz cele Slovenije, prišlo pa je tudi nekaj italijanskih in čeških triatloncev. Prek 90 organizatorjev TK Trisport-a je poskrbelo za lepo organizirano prireditev, ki vsako leto privabi več obiskovalcev in je štela tudi za slovenski pokal.

[break][break]

Najprej so se pomerili najmlajši v cici triatlonu, ki obsega 50m plavanja, 1,5km kolesarjenja in 400m teka. Nastopilo je 45 otrok, kar nas še posebej veseli. Potem so se na progo podali kadeti in kadetinje na super sprintu, kjer smo videli prevlado domačih tekmovalcev. Najhitrejša sta bila Matevž Planko in Tinkara Capuder. Za njimi so nastopili rekreativci na triatlonu za vsakogar in štafetnem triatlonu, kjer je nastopilo 48 tekmovalcev. Pomerili so se na 200m plavanja, 13km kolesarjenja in 3km teka.

[break][break]

Kot zadnji so nastopili člani za slovenski pokal na sprint razdalji (750m plavanja, 20km kolesarjenja in 5km teka), kjer je med žanskami slavila domačinka Maruša Klemenc pred Lizo Uršič (obe TK Trisport) in Evo Troha (TK Inles Riko Ribnica). Pri moških smo videli zelo zanimiv dvoboj, ki ga je dobil Peter Lamovec (3K Šport), potem ko je nadoknadil večji zaostanek za skupino mlajših tekmovalcev, drugi je bil zamejski Luka Kovic (Gorizia triathlon) in tretji Urh Klenovšek (TK Ljubljana).

[break][break]

Rezultati

[break][break]

Fotogalerija (Foto: Edvard Perko)