Zahtevna, a lepa tekma v Logarski

Na najdaljšem slovenskem triatlonu Half Iron Logarska dolina, ki ga je premierno organiziral Triatlon klub Celje smo imeli na startni listi skupaj s štafetami 56 prijavljenih udeležencev.[break][break]

Trasa triatlona se je pričela s plavanjem v Šmartinskem jezeru v Celju v dolžini 2 km v dveh krogih. Temperatura vode je bila 24.5 stopinj zato neoprenske obleke niso bile dovoljene.

[break][break]

[break][break]

Kolesarski del je iz Celja udeležence vodil vse do Logarske doline in v 80 km so nastopajoči premagali 550 m višinske razlike. Kljub odprtemu prometnemu režimu je organizator z motoristi, policijo in reditelji poskrbel za kvalitetno in varno izvedbo kolesarskega dela. Hkrati pa z štirimi okrepčevalnicami na celotni trasi udeležencem dal možnost za nadomeščanje izgubljenih kalorij in tekočine.

[break][break]

V Logarski dolini pri Penzionu na Razpotju je udeležence pričakala vsa tekaška oprema, ki jo je organizator takoj po plavanju prepeljal v Logarsko dolino. Po kolesarjenju se je prava tekma šele začela.

[break][break]

Zelo lepa, a hkrati zahtevna trasa je takoj ob izhodu iz menjalnega prostora čakala že rahlo utrujene tekmovalce.

[break][break]

Razgibana tekaška trasa z 225 m višinske razlike v 20 km je bila prava poslastica za tiste najbolj pripravljene. Udeležence je pot vodila po vseh tekaških površinah, a najlepši del je bil zagotovo ob potoku, kjer so lahko tekmovalci občudovali tudi nepalsko govedo in vsaj za trenutek pozabili na izčrpanost.

[break][break]

Zmagovalec med moškimi Peter Hranold je za traso potreboval 4 ure in 37 minut. Zmagovalka med ženskami Mojca Mijovič pa po zdravstvenih zapletih 6 ur in 6 minut.

[break][break]

V sklopu triatlona je bil organiziran tudi jekleni triatlon Logarska dolina, kjer so udeleženci namesto plavanja veslali 5 km, kolesarili prav tako do Logarske doline 80 km in tekli 20 km. Zmagovalec Peter Koželj je za traso porabil 5 ur in 5 minut.

[break][break]

Tekmovalci so bili z samo izvedbo in traso izjemno zadovoljni, so pa vsi v en glas povedali, da je tekma precej zahtevna, a hkrati zelo lepa.