Triatlonski dan v Celju minil v odličnem tekmovalnem vzdušju

Po lanskoletni dobri organizacije je Triatlonska zveza Slovenije tudi letos zaupala organizacijo ekipnega DP mestu Celje. Med seboj so se pomerili najboljši klubi v Sloveniji. Ekipo sestavljajo 3 predstavniki  istega spola, ki tekmujejo na super sprint razdalji. Triatlona se je udeležilo 31 ekip iz vse Slovenije. [break][break]
Med moškimi je zmago slavila ekipa iz Ribnice v postavi Vid Pucelj, Andrej Pucelj in Bojan Cebin pred ekipo Kamnika Matija Meden, Sašo Meden, Matevž Planko in ekipo ŠD Posavje v postavi Blaž Žmavčič, Jaroslav Kovačič, Denis Šketako.
V ženski konkurenci so prepričljivo zmago slavile predstavnice Trisporta iz Kamnika v postavi Kristina Uršič, Maruša Klemenc in Liza Uršič pred mladinsko ekipo Trisporta v postavi Tinakara Capuder, Tjaša Vrtačič in Gaja Perko. Na tretje mesto pa so se uvrstile predstavnice iz Ribnice v postavi Manca Dečman, Laura Lovšin in Eva Troha. Kot zanimivost omenimo, da so v Triatlon klubu Ljubljana sestavili ekipo, ki je skupaj štela kar 206 let v postavi Maks Stopar, Stane Krmelj in Uroš Lampe in dokazali, da so prave korenine.