Ljubljana, 22. avgust 2016

Zadnji vikend pred začetkom šole bodo triatlonci zasedli kopališče Kodeljevo.

Zadnjo nedeljo pred pričetkom šole bo v prestolnici pestro in triatlonsko obarvano. Triatlonski klub Telemach Ljubljana namreč tudi letos s pomočjo Mestne občine Ljubljana in v sodelovanju s Športom Ljubljana organizira Telemachov dan triatlona v Ljubljani.

Med tekmovanji bomo priredili tudi sprejem olimpijke Mateje Šimic, ki se le par dni prej vrača iz Ria in tiskovno konferenco z najboljšimi slovenskimi triatlonci. Za gledalce pa bo zanimiva tudi ekshibicijska tekma v paratriatlonu z Alenom Kobilico, medijsko državno prvenstvo, kjer bomo dobili državnega prvaka v triatlonu med medijci in nastop VIP štafet.

Vrhunec dneva pa bo tekmovanje ekip za naslov državnega prvaka, kjer se bo 28 klubov pomerilo v ženski in moški konkurenci za laskavi naslov ekipnega prvaka.

Tekmovanje bo popestreno z bogatimi nagradami naših sponzorjev tekmovanja in končnim žrebanjem, katerega nagrada naj ostane za enkrat še skrita.

POVEZAVA PRIJAVE

Zloženka

Razpis razširjeno

Lokacija:

Kopališče Kodeljevo in park Kodeljevo

Datum:

28. 08. 2016

Časovnica dogodka:

  • Prijave in registracija: 9:30 – 12:00
  • Triatlon CICI A: 11.30 h
  • Triatlon CICI B: 12:00 h
  • SUPER SPRINT: 12:30 h
  • Medijsko državno prvenstvo + VIP štafete: 13:15 h
  • Telemachov SPRINT triatlon: 14:30 h
  • EKIPNO PRVENSTVO: 16:15 h

Prijave in informacije:

www.triatlonklub-lj.si in Timing Ljubljana

Letos bo tudi za najmlajše organiziran triatlon. Tako se bodo lahko že cicibani/cicibanke (50m – 2,5km – 500m) in ml. dečki/deklice (100m – 3,5km – 850m) preizkusili kako je plavati, nato kolesariti in na koncu še teči. Vabljeni vsi otroci, ki ste radovedni.

Štartnina: 5 €

Super sprint triatlon 250 m plavanja – 8 km kolesarjenja – 2 km teka je namenjen tistim, ki se s tem športom komaj spoznavate in si želite preizkusiti tudi na krajšem triatlonskem tekmovanju. Tako bodo ekipe v štafetah imele plavalca, kolesarja in tekača. V tekmovalnih kategorijah TZS pa na tej razdalji tekmujejo v kategoriji st. dečkov in kadetov

Štartnina: 10 €

Na program tekmovanja bomo letos dodali posebno kategorijo štafet, ki bo namenjena medijskim hišam in povabljenim štafetam naših partnerjev. Triatlon želimo predstaviti čim širši množici ljudi, a se zavedamo da velikokrat za posameznika vse tri discipline predstavljajo preveč. Tako

Štartnina: povabilo oz. prijava na mitja.mori@triatlonklub-lj.si (041 505 003)

Prav tako bo poskrbljeno za posamične ali štafetne nastope na Telemachovem sprint triatlonu (750 m plavanja – 20 km kolesarjenja – 5 km teka. Plavanje bo potekalo v bazenu kopališča Kodeljevo bod budnim očesom sodnikov, kolesarjenje v 4 km krogih po okoliških ulicah in tek po parku Kodeljevo v treh krogih.

štartnina: 20€

Kot vrhunec tekmovanj se bo kar 28 klubov potegovalo za naslov najboljšega v državi na ekipnem državnem prvenstvu, ki je 3x super sprint tekmovanje. Ekipo sestavljajo 3 člani enakega spola, med katerim vsak opravi s super sprint razdaljo in štafeto (čip, opp.) preda naslednjemu v ekipi. Prva ekipa, ki opravi s tremi super sprinti bo ekipni državni prvak za tekoče leto. Med moškimi lanski naslov branijo fantje iz ŠRK Celje, med ženskami pa punce iz Trisport Kamnik.

štartnina: 50 € / ekipo (prijava možna le v predprijavi)

Mitja Mori, www.triatlonklub-lj.si, mitja.mori@triatlonklub-lj.si, 041 505 003