Ljubljana, 29. marec 2017

Tradicionalne priprave Triatlonskega kluba Trisport Exoterm Kamnik so letos postregle z novo rekordno udeležbo, in sicer s kar 114 udeleženci.

Najresnejši mladinci in člani kluba so preživeli na skrajnem koncu Istre kar devet dni, člani Šole triatlona štiri do pet dni, rekreativci pa tri do štiri dni. Doma je ostala najmlajša skupina petnajstih otrok, ki so po mnenju njihovih trenerjev še premajhni za tovrstno usposabljanje.

»Za cel pogon skrbi kar devet usposobljenih vaditeljev in trenerjev triatlona, plavanja in splošne kondicije. Ne manjka niti fizioterapevtov niti maserjev, tako da se imamo zares super,« nam je iz Medulina javil Miro Kregar, predsednik kamniškega triatlonskega kluba.

Dan se začne za nekatere že ob šesti uri s plavanjem. Bazen v novo obnovljenem tradicionalnem Belvederu je v kleti hotela. Nato se, odvisno od plana in programa, dan nadaljuje z dopoldanskim kolesarjenjem in s popoldanskim tekom, ki mu sledi še lekcija vaj za moč in stabilizacije ter raztezanja.

»V večernem času sledijo predavanja o pravilni prehrani, tako otrok kot resnih tekmovalcev.Predavanja so tudi o  preventivi pred poškodbami in o kurativi ob eventuelnih težavah, analiza posnetkov tehnike teka in plavanja ter še mnogo drugega, » je zaključil Miro Kregar.