Kitzbuehl, 17. junij 2017

Za nami je prvi dan preizkušenj na evropskem prvenstvu v triatlonu v Kitzbuehlu, prve preizkušnje pa so uspešno opravili tudi naši triatlonski reprezentanti.

Prva sta se v boj za odličja spustila Alen Kobilica in njegov spremljevalec Mitja Mori. Osvojila sta 6. mesto, Mitja Mori pa se nam je iz Avstrije javil s kratko izjavo:

 »Paratriatlonska tekma je bila kot prva v vrsti elite dirk. Dan se je začel z neverjetnim nalivom, ki je vztrajal večino dirke. Tekmo sva opravila dobro brez večjih napak ali izgub časa, a konkurenca je bila tokrat bolje pripravljena. Tako da 6. mesto ni slab rezultat. Sedaj naju čaka malo premora, v juliju pa že svetovni pokal v Iseu v Italiji.«

Rezultati para PTVI

http://www.triathlon.org/results/result/2017_kitzbuehel_etu_triathlon_european_championships/310396

 

V elitni konkurenci deklet je v olimpik triatlonu svoj nastop več kot dobro opravila 19-letna Eva Skaza, ki je s časom 2 ure, 2 minute in 28 sekund osvojila 17. mesto (od skupno 22-ih uvrščenih). Evropska prvakinja je postala Britankka Jessica Learmonth s časom 1 ure, 57 minut in 50 sekund.

V mladinski konkurenci deklet je evropsko zlato prav tako romalo v Veliko Britanijo. V sprint preizkušnji je prva v cilj s časom 59 minut in 20 sekund pritekla Kate Waugh. Uspešno sta preizkušnji prestali tudi obe Slovenki. Tjaša Vrtačič je s časom 1 ure, 1 minute in 7 sekund osvojila 17. mesto (do teka je bila celo ob boku vodilnim, vendar ji je zaradi dolgotrajne poškodbe na teku zmanjkalo moči)