Na tekmi evropskega članskega pokala na Maderi sta tekmovala tudi velika upa in prihodnost slovenskega triatlona, 18-letni Kamničan Matevž Planko in 19-letna Mariborčanka Eva Skaza.

V elitni ženski konkurenci je zmagala Britanka Beth Potter, ki je dosegla čas 1 ure, 3 minute in 36 sekund. Odlično je nastopila Eva Skaza, saj je s časom 1 ure, 4 minute in 29 sekund osvojila zelo dobro 12. mesto.

V elitni moški konkurenci je zmagal Italijan Delian Stateff, ki je dosegel čas 54 minut in 33 sekund. Zelo dobro je bil na poti po plavalnem in kolesarskem delu tudi Matevž Planko, vendar je na teku popustil, tako da je s časom 58 minut in 23 sekund osvojil 45. mesto.

Po tekmi nam je Matevž povedal:

»Pred tekmo sem se počutil odlično. Proga mi je ustrezala in tudi vreme je bilo toplejše. Na plavanju nisem imel problemov in sem plavalni del končal v prvi skupini. Kolesarski del mi je bil zaradi vzpona zelo težak, zato sem skupino nekajkrat že skoraj izpustil. Utrujen sem prišel na tekaški del, kjer pa ni šlo nikamor in so me tekmovalci drug za drugim prehitevali.«

Foto credit: Viviane ‘s logbooklet