V madžarskem mestu Tiszaujvaros ta vikend poteka tekma svetovnega v sprint triatlonu za ženske, ki se ga je udeležila tudi slovenska reprezentantka, 19-letna Mariborčanka Eva Skaza.

Danes so bile na vrsti kvalifikacije za jutrišnji finale, in sicer so se v elitni konkurenci dekleta pomerila v dveh skupinah. Eva je bila v svoji polfinalni skupini po plavalnem in kolesarskem delu na dobri poti do finala, vendar je na teku popustila, tako da se ji je jutrišnji finale izmuznil iz rok. Skaza je s časom 1 ure, 3 minute in 25 sekund dosegla v svoji polfinalni 17. mesto (od skupno 23 nastopajočih tekmovalk), kar je bilo premalo za finale.

Po tekmi nam je Eva še z zelo svežimi vtisi zaupala naslednje:

»Po odličnem plavanju sem imela tehnične težave v menjalnem prostoru. Zato sem na kolesarskem delu izgubila prvo skupino osmih tekmovalk. Na tekaški del sem prispela z drugo kolesarsko skupino, kjer pa je bilo veliko dobrih tekačic. Očitno nisem imela dovolj motivacije, da bi lahko odtekla bolje in hitreje, tako da se nisem uspela kvalificirati v finale. Sem kar precej razočarana, zato moram zadevo v miru prespati ter se pripraviti na nove preizkušnje.«

Kot nam je še povedala Skaza, se zaveda, da je triatlonska pot posuta z vzponi in padci ter da vsaka slaba izkušnja pomaga k temu, da si v prihodnje še boljši in hitrejši.

Evi seveda želimo, da se v miru spočije in se pripravi na naslednje letošnje preizkušnje, kjer bo prav gotovo pokazala, da ne sodi zaman med največje talente v slovenskem triatlonu.