Aktualni prvak v dolgem triatlonu, 28-letni Hrastničan Denis Šketako, tudi v letošnji sezoni potrjuje, da je eden izmed najboljših dolgoprogašev na svetu.

Na svetovnem prvenstvu v dolgem triatonu v mestu Penticton v Kanadi je s časom 5 ur, 50 minut in 44 minut osvojil 13. mesto. Razdalje so bile 3 km plavanja, 120 km kolesa in 30 km teka. Svetovni prvak je s časom 5 ur, 20 minut in 36 sekund postal Kanadčan Lionel Sander. Od 24 nastopajočih je tekmo končalo 16 tekmovalcev.

Po tekmi nam je Denis povedal:

»Moje drugo svetovno prvenstvo je potekalo v mestu Penticton (Kanada). Glavni cilj je bil, da v svojem tempu dokončam tekmo, po drugi strani pa je bila tiha želja naskočiti top deseterico. Zavedal sem se, da so ostali tekmovalci močnejši na polovičnih razdaljah in jim je bila današnja tekma bolj pisana na kožo. Morali smo namreč opraviti 3 km plavanja, 120 km kolesa ter 30 km teka. Moja najšibkejša disciplina je namreč še vedno plavanje. In če primerjam razmerje kolesa ter teka, sem imel manj časa da, tako kot ponavadi, na kolesu ter teku nadoknadim zaostanek. Še vedno ne najdem pravega ritma iz vode na kolo. Komaj po 30 km na kolesarskem delu so bile noge prave in pripravljene na obrate. Slabšo pripravljenost pripisujem tudi še vedno nesaniranemu dihalnem infektu ter dodatno še slabemu ozračju zaradi požarov v okolici samega prizorišča. Kljub vsemu sem ponosen, da sem tekmo dokončal in dosegel 13. mesto.«