Ljubljana, 15. april 2017

Na triatlonski kamp pod okriljem ETU (development kamp) v Alicante v Španijo od 17.4. do 23.4. 2017 odhajajo Jan Škrjanc, Katja Hočevar, Tjaša Vrtačič in Nik Zobec kot trener. Tam bo sodelovalo okoli 30 tekmovalcev in trenerjev iz development držav.

O pričakovanjih na ETU development kampu smo najprej vprašali ribniškega trenerja Nika Zobca, ki je dejal, da gre na kamp prvič.

»To je zame vsekakor nekaj novega in sem zelo vesel, da sem del tega, « razlaga Zobec.

Ob tem dodaja, da je del izobraževanja trenerjev, ki ga ponuja ETU, že izkusil v Osilnici. Odnesel je veliko novih znanj, tako praktičnih kot teoretičnih. Zato se nadeja, da bo v Španiji dobil realni pogled na delo v praksi s perspektivnimi triatlonci iz cele Evrope. Zobec pravi, da bi rad  pridobil nove izkušnje, znanje in poglede pri treniranju mladih triatloncev. To bo kasneje lahko uporabil pri delu  z mladimi v klubu TK Inles Riko Ribnica. Pričakuje tudi, da si bo spletel nova poznanstva v triatlonskem svetu.

In kako kot trener ocenjuje tovrstno izkušnjo za mlade tekmovalce ?

»Kot trener ocenjujem, da bo kamp zelo koristil mladim reprezentantom, ki si bodo prav tako kot jaz nabrali veliko novih izkušenj. Mladi se bodo srečali z ostalimi tekmeci, ki jih bodo v prihodnje srečevali na tekmah evropskega in svetovnega nivoja. Stkali si bodo nova prijateljstva, ki jim bodo v prihodnje prav prišla. Prav tako jim bo kamp, vsaj upam, vlil veliko motivacije za nadaljnje treniranje in kariero v tem čudovitem športu,« je prepričan Zobec.

Ob tem poudarja, da je triatlon postal resno organizirana športna panoga na vseh nivojih. Vesel je ponujene priložnosti zanj kot za trenerja, to pa mu vliva upanje v razvoj triatlona v Sloveniji. To bo predstavil v svoji diplomski nalogi s pomočjo mentorja Mitje Morija in ostalih kolegov. Ob tem se ne pozabi zahvaliti Triatlonski zvezi Sloveniji, ki so njemu in mladim tekmovalcem omogočili potovanje v Španijo prihodnji teden.

In kaj od udeležbe na ETU devepment kampu pričakujejo naši mladi triatlonski upi ?

Tjaša Vrtačič, TK Trisport Exoterm Kamnik:

»Alicante bo moj tretji ETU kamp, ki se ga zelo veselim. Lansko leto sem se udeležila že dveh kampov, in sicer v Lizboni in v Tiszaujvarousu. ETU kampi se mi zdijo odlična priložnost za pridobivanje izkušenj in za navezovanje novih prijateljstev. Pričakujem, da bomo dobro trenirali in da bom še bolje pripravljena na novo tekmovalno sezono. S poškodbo gre na bolje, počasi stopnjujem tekaške treninge. Pri hitrem teku pa imam težave, kar je tudi razlog, da sem na DP duatlonu v Ribnici raje odstopila, kot da bi tvegala poslabšanje poškodbe.«

Katja Hočevar, TK Telemach Ljubljana:

»ETU kampa se bom tokrat udeležila drugič. Prvič sem se ga udeležila septembra 2016 v Medulinu. Od kampa v španskem Alicanteju pričakujem novo znanje o triatlonu in o povezanosti vseh treh disciplin, nove izkušnje in nova poznanstva s športniki iz drugih držav. Vesela bom tudi informacij o pogojih za treninge v drugih državah po Evropi. Kamp mi bo zagotovo koristil v prihodnje in mi bo dal še dodatno motivacijo za treninge.«

Jan Škrjanc, TK Trisport Exoterm Kamnik:

»Na ETU develpoment kampu sem bil že lani. Zdelo se mi je zelo fino, spoznaš veliko novih ljudi, pridejo tudi vrstniki iz drugih držav, veliko se tudi trenira. Letos pričakujem, da bom spoznal še nove ljudi, da se imamo fino in da treniramo. Običajno sta 2 do 3 treninga na dan, kar mi zelo koristi. Kamp je kot neko pripravljalno obdobje za sezono, ki prihaja.«