Srečanje predsednikov nacionalnih zvez in izredni kongres ETU

V Varšavi na Poljskem je od 15. do 17. februarja potekalo srečanje predsednikov nacionalnih zvez – prisotnih je bilo kar 30 zvez – in izredni kongres Evropske triatlonske zveze.

[break][break]

Foto: European Triathlon UnionOsrednja tema srečanja je bila namenjena razvoju triatlona v Evropi. ETU je letos ustanovil poseben sklad za razvojne projekte. Slovenija je kandidirala s projektom Dneva talentov, s katerim si želimo predvsem zagotoviti sredstva za vzpostavitev sistem regionalnega trenerskega in skavtskega kadra ter promocijo ideje tega dogodka med vsemi zainteresiranimi.

[break][break]

Novo vodstvo Evropske triatlonske zveze, ki deluje pod predsedovanjem Renata Bertrandija, je predstavilo tudi nekaj pobud, v katere je vključen triatlon in bi pomenile velik korak za odmevnost našega sporta.  Tako je triatlon vključen v načrtovane Evropske igre (evropska različica olimpijskih iger), ki so prvič predvidene za leto 2015. Še bolj pa so pomembne ideje, s katerimi bi povečali pomen evropskih triatlonskih prvenstev in pokrivanje le-teh s strani medijev.

[break][break]

Glede na majhnost naše organizacije sta v prejšnjih letih predvsem Grega Zore in Miloš Petelin opravila odlično delo uveljavljanja naših interesov v mednarodni triatlonski organizaciji. Poleg priprave večjega števila izobraževalnih priložnosti sta vrhunec dela uvrstitev Mateje Šimic v ITU ekipo v preteklem olimpijskem ciklusu in najnovejša štipendija za Moniko. Čestitke!

[break][break]

V naslednjem obdobju bo smiselno razširiti število tistih, ki se želijo na ta način izobraževati in kandidirati za mesta v ETU odborih in komisijah. Prav tako bo potrebno izkoristiti vsak razpis, ki ga ITU pripravlja za razvoj triatlona na nacionalni ravni.

[break][break]

Povezava do novice na strani ETU