V mesecu maju in juniju bo Triatlonska Zveza Slovenije skupaj z družbo Mobitel d.d. in svoji klubi poizvajalci izpeljala projekt Triatlon je zabaven – prvenstvo osnovnih šol v triatlonu. Namen projekta je mlade spoznati z mlado in atraktivno panogo triatlon in njenimi drugimi disciplinami kot sta akvatlon in duatlon ter seveda jih seveda spodbuditi k ukvarjanju s športom. Udeležba na tekmovanjih je za vse učenke in učence brezplačna.

Tekmovanja

Gre za serijo 4 kvalifikacijskih regijskih tekmovanj v akvatlonu (plavanje in tek) in finalnega tekmovanja v triatlonu (plavanje, MTB kolesarjenje in tek):

 

Prijave potekajo preko osnovnih šol, lahko pa se obrnete tudi direktno na posamezne organizatorje tekmovanj.

Pravila in opis tekmovanja

Pravico nastopa imajo učenci osnovnih šol od letnika 1996 do 2002. Tekmuje se brez premora med disciplinama plavanja in teka. Tekmovalcem ni dovoljeno, da tečejo bosi. Na finale se uvrsti 1/4 nastopajočih (najmanj pa prvih 5 v vsaki kategoriji). Učenci najprej plavajo (štart je iz vode), splezajo iz bazena, si obujejo tekaške copate (v določenem menjalnem prostoru ob bazenu) in tečejo do cilja.

 

Finalno tekmovanje

Finalno tekmovanje bo potekalo v nedeljo 5.6.2011 na Kodeljevem v Ljubljani. Učenke in učenci se bodo pomerili v triatlonu, pri čemer bo obvezna uporaba MTB koles.

Opis tekmovanja

Učenci najprej plavajo (start je iz vode), splezajo iz bazena, v menjalnem prostoru nataknejo čelado, se obujejo in oblečejo majico, vzamejo svoje kolo in kolesarijo določeno razdaljo po označeni progi in se vrnejo v menjalni prostor, odložijo kolo in čelado ter tečejo do cilja.