Skoraj 100 tekmovalcev iz 5 držav na triatlonu na Šmartinskem jezeru

Tretja tekma slovenskega pokala v triatlonu (in prva na odprtih vodah) je bila v soboto, 21. maja, v idiličnem naravnem okolju na Šmartinskem jezeru pri Celju. Udeležilo se jo je skoraj 100 tekmovalcev iz 5 držav, tekme pa so potekale v aquatlonu, cici aquatlonu, super sprint triatlonu in v sprint triatlonu, ki je bila tudi številčno najbolje obiskana.

Kot je dejal vodja tekme Nino Cokan, se tekma v bazenu s triatlonom v odprtih vodah ne more primerjati, zato jih letošnja udeležba ne preseneča. »Kljub zahtevni progi, saj sta tako kolesarski kot tekaški del proge zelo razgibana, smo veseli, da je zmaga ostala v Sloveniji,« je dejal Cokan, ob tem pa poudaril, da tudi relativno nizka temperatura vode (19 stopinj) ni vplivala na vnemo tekmovalcev. Vsekakor pa je tekma na Šmartinskem jezeru dokaz, da gresta šport in turizem z roko v roki, saj predvsem tekaški in kolesarski del tekme med seboj lepo povezujeta turistične lokacije.

V sprint triatlonu je v članski konkurenci zmagal 20-letni Jaka Kaplan iz triatlonskega kluba Ribnica, ki je tudi član slovenske B reprezentance. »Zelo zanimiva in razgibana tekma, moj glavni konkurent je bil tekmovalec iz Avstrije, ki pa mi ga je na koncu uspelo premagati,« je dejal Kaplan, in dodal, da bo poskušal naslednji vikend čim boljšo uvrstitev doseči na državnem prvenstvu v aquatlonu. Poleg državnega prvenstva v sprint triatlonu, ki ga njegov klub organizira 11. junija v Kočevju, pa je glavni cilj sezone Evropsko prvenstvo do 23 let, ki bo junija v Burgasu v Bolgariji.

V ženski konkurenci v sprint triatlonu je zmago dosegla Maruša Klemenc iz triatlonskega kluba Utrip. »Prej sem na Šmartinskem jezeru nastopala samo v aquatlonu, sedaj pa sem zmagala že v svojem prvem nastopu na sprintu, zato sem zelo vesela,« je dejala 21-letna Klemenčeva, članica slovenske C reprezentance, ki prav tako računa na dobro uvrstitev na Evropskem prvenstvu junija v bolgarskem Burgasu.