Kamnik, 26. junij 2016

Tradicionalna triatlonska tekma za slovenski pokal konec junija v Kamniku je kot običajno poskrbela za napeto vzdušje in spektakularno borbo za prva mesta.

Kot pravi Miro Kregar, predsednik kluba Trisport Exoterm iz Kamnika, je to že njihova 42 tekma, ki so jo organizirali v 20-letnem obstoju kluba.

Bogate izkušnje nam pomagajo, da tekme lažje organizacijsko speljemo. Tudi danes nam ni bilo dolgčas, saj so se nevihte razdivjale do zgodnjega popoldneva, nato pa so prenehale. Kljub temu smo imeli za skoraj  200 prijavljenih tekmovalcev, kar je  20 % več kot lani,

je zadovoljno razlagal Kregar, in ob tem dodal, da je sama rast popularnosti triatlona prispevala k temu, da je bila letos na vseh tekmah za slovenski pokal zabeležena večja udeležba. Ob tem pa ga še bolj navdušuje dejstvo, da mladi kamniški triatlonci (večina letnik rojstva 1998 in mlajši) uspešno tekmujejo tako v domačem kot v mednarodnem rangu.

Da so besede legendarnega triatlonca Kregarja resnične, dokazuje premoč mladih kamniških triatloncev tudi na domači tekmi. V absolutni moški konkurenci v sprint triatlonu je zmagal 18-letni Matevž Planko iz kluba Trisport Exoterm s časom 58 minut in 29 sekund, pred Nikom Kojcem iz T.U.Š. Teama, ki je zabeležil čas 1 ure in 9 sekund. Domači mladi as Planko je tako uspel vnovčiti prednost domačega terena, kjer zaradi treningov pozna praktično vsak vzpon in klanec.

Res je, saj je ravno na kolesarski progi zelo odločilen vzpon, ki ga praktično prevozim vsak dan. To je bilo zelo pomembno, saj sva z Nikom Kojcem praktično istočasno prišla iz vode in sva na kolesarskem delu res dala vse od sebe- eden ob drugem sva namreč vozila vse 4 kroge. Na teku sem imel pravi občutek v nogah, tako da sem uspel povečati prednost in zmagati,

je povedal Planko. Že ta vikend ga čaka nastop na članskem evropskem pokalu v nizozemskem Holtnu, kjer upa na dobro uvrstitev, Matevž pa bo nastopil v okviru ETU development teama. Nato pa bodo celo poletje (ob nastopih na nekaj mladinskih in članskih evropskih pokalih) potekale priprave na svetovno prvenstvo, ki bo septembra v Mehiki.

Med dekleti je abolutni ženski konkurenci v sprint triatlonu zmagala 16-letna Tjaša Vrtačič iz kamniškega kluba Triaport Exoterm s časom 1 ure, 10 minut in 27 sekund, druga pa je bila legendarna triatlonka Nataša Nakrst s časom 1. ure, 13 minut in 28 sekund. Kot je dejala Vrtačičeva, je to njena najboljša triatlonska sezona doslej, pozna pa se ji trdo delo čez zimo in osredotočenost na večje tekme doma in v tujini.

Danes na srečo ni bilo večje konkurence, tako da sem lahko svoje moči na plavalnem, kolesarskem in tekaškem delu razporedila. Predvsem kolesarska proga je v Kamniku težka in razgibana, pa tudi tek ni enostaven,

meni Vrtačičeva, ki pa jo že ta vikend čaka naslednja preizkušnja: nastop na Youth festivalu v triatlonu v madžarskem Tiszaujevarosu. Nekih posebnih ciljev na tej tekmi nima, želi predvsem preveriti, koliko je močna v evropski konkurenci.

REZULTATI

Povezave do fotogalerij

Foto: Edo Perko –E misija

Foto: Tomaž Vrtačič