Kranjska gora, 24. april 2017

Mladi logaški triatlonski klub (aktivno deluje šele od novembra lani) je v Kranjski gori uspešno izvedel prvi duatlon za slovenski pokal. Skoraj 130 pogumnih duatloncev iz večine slovenskih triatlonskih klubov je v zelo mrzlem vremenu (kljub jasnemu vremenu je pihal mrzel veter) brez večjih težav opravilo svoje naloge v razdaljah cici duatlona, super sprint duatlona in sprint duatlona.

Zadovoljen je bil tudi Mitja Tašler, predsednik TZS, ki je dejal, da je vesel, da je tak turistični biser, kot je Kranjska gora, prepoznal duatlon kot del bogate športne ponudbe kraja.

»Upam, da bomo v prihodnje v Kranjski gori julija ali avgusta lahko gledali tudi močno triatlonsko tekmo,« je optimističen Tašler.

Z njim se strinja tudi Blaž Veber, direktor Zavoda za turizem Kranjska gora, ki pravi, da je duatlon za njih idealna promocija za začetek kolesarske in tekaške sezone v Kranjski gori.

»Kranjska Gora ima več kot 100 km kolesarskih in tekaških poti, zato je za nas pomladni in poletni turizem vedno bolj pomemben. Zato sem prepričan, da ima duatlonska tekma v Kranjski gori, kjer se v prihodnje nadejamo tudi tekmovalcev iz Avstrije in Italije, lepo prihodnost,« je prepričan Veber.

Nekaj 100 gledalcev in navijačev na tekmi v Kranjski gori pa so v pravih borbah kljub mrzlemu vremenu ogreli duatlonci. Največ veselja je bilo na tekmi cici duatlona, kjer je prek 50 malčkov ob enotnem štartu ubiralo pogumne kolesarske in tekaške metre okrog hotela Hit Alpinea. Bolj zahtevna je bila že preizkušnja v super sprint duatlonu, saj kolesarski del zaradi vetra po cesti do odcepa za Planico ni bil enostaven. V moški konkurenci v super sprint duatlonu je s časom 28 minut in 45 sekund zmagal Gašparič Nande (TK Telemach Ljubljana), ki je zgolj za 5 sekund premagal klubskega kolega Medved Jakoba. Tretji je bil Elias Moritz Škufca (TK Riko Inles Ribnica), ki je dosegel čas 29 minut in 15 sekund.

Pri dekletih v super sprint duatlonu je v absolutni konkurenci suvereno zmagala Monika Bartol (TK Riko Inles Ribnica) s časom 32 minut in 6 sekund. Druga je bila Lara Mihevc (TK3 Šport) s časom 33 minut in 56 sekund, tretje mesto pa je  s časom 35 minut in 15 sekund osvojila Ana Klarisa Škufca (TK Riko Inles Ribnica).

Razburljivo je bilo tudi na sprint duatlonu, kjer je v absolutni moški konkurenci s časom 56 minut in 7 sekund zmagal Danijel Bartol (TK Riko Inles Ribnica). Za drugo mesto se je borba odvijala do zadnjega metra, kjer je nato Mark Mandič (TK Utrip) s časom 56 minut in 25 sekund za sekundo premagal tretjeuvrščenega Jana Lipovška (TK Trisport Exoterm). Še ena zmaga je v Ribnico zasluženo odšla tudi v ženski tekmi sprint duatlona, kjer je s časom 1 ure, 6 minut in 20 sekund zmagala Simona Dolinar Majdič. Drugo mesto je s časom 1 ure, 7 minut in 12 sekund osvojila Hanah Pevec (ŠD Posavje), tretje mesto pa s časom 1 ure, 7 minut in 47 sekund Pia Bedene (TK Novo mesto).

Foto: Jernej Potočnik