Ljubljana, 30. marec 2017

Letos bo tradicionalni ribniški duatlon že osmega aprila. Glede na to, da tekma šteje za naslov državnega prvaka v duatlonu, se pričakuje vse najboljše slovenske triatlonce.

Eden izmed dogodkov z nadaljšo tradicijo v Sloveniji je vsekakor duatlon v Ribnici, ki so ga prvič organizirali leta 1999. Vseskozi ga, z veliko pozitivne energije, organizira eden največjih klubov v Sloveniji, ribniški triatlonski klub Riko Inles Ribnica. In zakaj je ribniški duatlon, ki je zelo znan doma in v tujini, na sporedu že tako zgodaj, v soboto, 8. aprila ?

»Za tekmo, ki bo v prvi polovici aprila, smo se letos odločili zaradi velikonočnih praznikov in ostalih tekem, ki se začenjajo v drugi polovici aprila v tujini. Res pa je, da je po tradiciji duatlon v Ribnici prva tekma za slovenski pokal v Sloveniji,« razlaga Mitja Dečman iz TK Riko Inles Ribnica, ki je glavni organizator tekme.

Dečman poudarja, da ribniški duatlon pomeni veliko promocijo za klub tako v domačem okolju kot tudi v širši državi in v tujini. Ker je tekma utečena in je zadovoljstvo tekmovalcev vsako leto dobro, poteka duatlona, razen nekaj manjših popravkov, ne bodo spreminjali.

»Posebnost je morda ta, da najboljše tekmovalce v absolutni razvrstitvi v cilju namesto pokalov čakajo medvedi, za katere vsako leto potekajo prave borbe,« razlaga Dečman, in v isti sapi poudarja, da tako kot vsako leto tudi letos pričakujejo udeležbo iz tujine ( Hrvaške, Italije in Avstrije).

V Ribnici v soboto, 8. aprila, na vseh tekmah, skupaj s promocijskim tekom za najmlajše (otroci ne vozijo kolesa, ampak odtečejo sami ali v spremstvu staršev kratek tek, vse pa v cilju čaka medalja), pričakujejo okrog 300 tekmovalcev.