V sklopu Dneva talentov bo v soboto, 18.11., potekal tudi seminar za trenerje. Organizira ga TZS, in gre prazaprav za seminar za strokovni kader vseh stopenj TZS z zanimivo tematiko.

Program aktivnosti:

9.30 – 10.00  Pozdravni nagovor (Dan talentov in Seminar za trenerje)

10.00 – 12.00  Aktivno sodelovanje na Dnevu talentov

12.30 – 15.00  Predavanje na temo Doping v športu za trenerje, športnike in starše

Vse zainteresirane prosimo, da izpolnijo priložen obrazec za seminar za trenerje, in ga pošljejo na e-mail naslov: tomaz.lucovnik@triatlonslovenije.si.

Zadnji dan prijav je četrtek, 16.11. 2017 do 12h.

Kotizacija za trenerski seminar je 25 evrov.

In kaj nam je o izobraževanju o dopingu, ki bo potekal v okviru seminarja za trenerje, povedala dr. Neža Majdič:

»Letos bo v sklopu dneva talentov in seminarja za trenerje potekalo izobraževanje o dopingu, ki ga TZS organizira v sodelovanju s SLOADO ambasadorji. SLOADO je preko različnih mednarodnih projektov (EADIn 2011 in UNESCO 2013) izbral in usposobil skupino mladih protidopinških ambasadorjev, katerih poslanstvo je ustvarjanje novega omrežja mladih športnic in športnikov, ki jih povezuje zdrav duh v zdravem telesu, ker zavračajo vsakršno misel na uporabo dopinga za izboljšanje svojih športnih potencialov. Ker  triatlon zagotovo sodi med bolj tvegane športe, je zgodnja seznanitev z negativnimi posledicami uživanje prepovedanih substanc zelo zaželena, če ne celo nujna. Ključno vlogo pri razvoju primernih etičnih vrednost in nudenju informacij s protidopinškega področja igra spremljevalno osebje, zato so na izobraževanje poleg športnikov vabljeni tudi trenerji in starši.«