Več kot 200 otrok se je v nedeljo, 9. aprila, udeležilo medobčinskega prvenstva v duatlonu za osnovnošolce pod imenom Duatlon Sončni park Velenje.

Dogodek je organiziral Triatlon klub Velenje, kjer po besedah Mitje Tašlerja, predsednika TZS, niso pričakovali takšnega odziva. Duatlonski preizkus je uspešno opravilo 144 otrok.

» Predvsem zato, ker smo vse skupaj naredili precej na hitro. Promocijo in prijave smo izpeljali v štirih dneh.  Kako ? Zelo enostavno. Naše članice so šle v akcijo in po šolah uredile promocijo. Vsekakor je to dober model in je lahko eden od načinov, kako narediti promocijo kluba v lokalnem okolju, » je razlagal Tašler.

Ob tem je dodal, da bo vsem klubom, članom TZS, predlagal, da v prihodnjem ali pa že v tem letu poizkusijo z organizacijo takšne promocijske tekme. Po njegovem bi to lahko naredili po vsej Sloveniji, nato pa na koncu še DP in glede na velenjski odziv zna biti to eden izmed bolj uspešnih projektov popularizacije triatlona in duatlona med najmajšimi.

Dan prej pa so v centru Velenje v sodelovanju s podjetjem ROG  in z legendarnimi Pony-ji naredili promocijski Pony duatlon. Navdušenje otrok, naključnih mimoidočih in staršev je bilo veliko.

»Poudarek je bil na zdravem načinu življenja, mobilnosti ter spretnostni vožnji. Kombinacija vsega je bila posrečena izvedba in dobro sodelovanje vseh vpletenih, skupaj z Mestno občino Velenje,« je še dejal Tašler.