Lizbona, 26. maj 2016

Računamo na dobre rezultate

Na Evropskem prvenstvu v triatlonu, ki bo ta konec tedna v Lizboni na Portugalskem,  kljub močni konkurenci (na štartu bodo najboljši triatlonci tako v mladinski kot v evropski konkurenci) na dobre rezultate računajo tudi slovenski triatlonci. Mladinci oziroma naši mladi upi Matevž Planko, Eva Skaza in Tjaša Vrtačič bodo nastopili v sprint triatlonu (750 m plavanja, 20 km kolesa, 5 km teka), dobro uvrstitev, najmanj med 16 najboljših, se pričakuje predvsem od bolj izkušenih Planka in Skaze. Za mladince pa je dober nastop tudi pogoj za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo v Conzumelu v Mehiki.

Člani bodo nastopili v olimpijski razdalji triatlona (1500 m plavanja, 40 km kolesa, 10 km teka), in kljub temu, da ima Domen Dornik krstni nastop na EP, po mnenju strokovnega vodstva TZS zna presenetiti. Seveda pa bo Dornik z dobrim nastopom predvsem pridobil nove ITU in ETU točke.

Pri disciplini paratriatlon, kjer bodo tekmovali v sprint triatlonu, se od slovenskih udeležencev pričakuje odkrit boj za odličja. Alen Kobilica z guide-om Mitjo Morijem namreč spada v ožji krog favoritov, tekmovala pa bosta v kategoriji PT5 slepih in slabovidnih.