Dobrodošli na uradni strani Triatlon zveze Slovenije

Članstvo

Postani aktiven in se pridruži triatlonski družini

Triatlon je eden najhitreje rastočih športov v zadnjem desetletju. S svojo dinamiko, raznovrstnostjo in razburljivostjo lahko vzbudi zanimanje praktično vsakogar. Ker se z njim lahko aktivno ukvarjamo skozi vsa starostna obdobja in ima številne pozitivne značilnosti, se ga je prijel slogan »sport for life« ter tako za mnoge postal način življenja.

Postanite član in si pridobite letno triatlonsko licenco

Kot član ste deležni mnogih ugodnosti, ki jih nudi Triatlonska zveza Slovenije. Članstvo ponuja podporo pri vašem udejstvovanju v svetu triatlona in vam na ta način omogoča popolno izkušnjo. Za pridobitev letne tekmovalne licence se obrnite na klub, ki ga želite zastopati in je pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije.

OKS je v Pogoje, pravila in kriterije za registriranje in kategoriziranje športnikov v Republiki Sloveniji za pridobitev tekmovalne licence uvrstil tudi obvezno ADEL e-izobraževanje za športnike od vključno 14. leta do dopolnjene starosti 50 let. Za tekmovalce nad 50 let starosti, ADEL certifikat ni potreben, je pa priporočljiv. Veljavnost ADEL certifikata je dve leti, certifikat naj priloži le tisti tekmovalec, ki ga še ni pridobil ali mu v tekmovalnem letu poteče.

Povezave na ADEL izobraževalne programe:

Koristi članstva:

  • Postanete del živahne nacionalne triatlonske družine in prispevate k razvoju triatlona v Sloveniji.
  • Zavedanje, da s svojo podporo programom, ki so med drugim namenjeni mladim, paratriatloncem ter talentiranim olimpijskim upom, pomagate spodbujati zdrav življenjski slog po vsej državi.
  • Pravica do nastopa na državnih prvenstvih Slovenije pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije.
  • Vključitev v tekmovalni sistem za Pokal Slovenije v triatlonu, duatlonu in akvatlonu v svoji starostni kategoriji.
  • Možnost kvalificiranja v reprezentanco Slovenije (mladinska, U23, članska) in nastopa na mednarodnih tekmah pod okriljem World Triathlon.
  • Možnost kvalificiranja v Age Group reprezentanco Slovenije in nastopa na mednarodnih tekmah pod okriljem World Triathlon.
  • Prihranek pri štartninah na tekmah v tujini, ker ne boste potrebovali doplačevati za dnevno licenco.
  • Prejemanje pomembnih novic in obvestil, ki vam bodo v pomoč.
Tekmovalna licenca za 2024LetnikiNaročena  do 15.12.2023 *Naročena po 15.12.2023 *

Nadstandardna licenca, naročena do 15.01.2024

 cicibani / cicibanke

mlajši dečki / deklice

2013 do 20175 €5 €

15 €**

starejši dečki / deklice
kadeti / kadetinje
2009 do 201210 €10 €20 €**

mlajši mladinci / mladinke

starejši mladinci / mladinke

2005 do 200825 €25 €35 €**
člani in veterani2004 in starejši25 €45 €35 €** / 55 €***
prvič registrirani 2004 in starejši25 €

Osnovna 25 €  / nadstandardna

55 €

 
     

Opomba. * Zavarovanje vključuje nadomestilo za invalidnost in nezgodno smrt na tekmah, ki so v uradnem koledarju TZS in na uradnih pripravah v izvedbi TZS.

 

Invalidnost

Nezgodna smrt

Zavarovalna vsota

10.000  €

5.000  €

Opomba. ** Zavarovanje vključuje nadomestilo za invalidnost in nezgodno smrt 365 dni v letu pri udejstvovanju v triatlonu ali s katero od teh disciplin doma in v tujini. Zavarovanje velja na tekmah, treningih, pripravah ali na poti na trening ne glede ali je dejavnost oziroma izvedba pod okriljem TZS ali kluba (skupinski trening ali individualni trening) .

 

Invalidnost

Nezgodna smrt

Zavarovalna vsota

10.000  €

5.000  €

Opomba. *** Zavarovanje vključuje nadomestilo za invalidnost in nezgodno smrt 365 dni v letu pri udejstvovanju v triatlonu ali s katero od teh disciplin doma in v tujini. Zavarovanje velja na tekmah, treningih, pripravah ali na poti na trening ne glede ali je dejavnost oziroma izvedba pod okriljem TZS ali kluba (skupinski trening ali individualni trening). Če je zavarovanec ob nezgodi starejši od 75 let, se izplačilo zniža za 50%.

 

Invalidnost

Nezgodna smrt

Dnevno nadomestilo-bolniški stalež

Zavarovalna vsota

10.000 €

5.000 €

5 €

Razlaga zavarovalnih nevarnosti vključenih v ponudbi:

        – Nezgodna smrt : Zavarovalna vsota se izplača v primeru, da zavarovana oseba umre zaradi nezgode oziroma zaradi posledic nezgode v roku 180 dni od nezgodnega dogodka.

        – Invalidnost: če ima zavarovanec zaradi posledic nezgode trajne posledice se od zavarovalne vsote  linearno glede na ocenjeno invalidnosti izplača zavarovalnina skladno s Tabelo invalidnosti PG-NE-tinv/22-11, ki je sestavni del Splošnih pogojev za nezgodno zavarovanje oseb PG-NE/22-11.

        –  Dnevno nadomestilo: če je zavarovanec zaradi posledic nezgode v bolniškem staležu se za posamezni dan izplača zavarovalnina za dnevno nadomestilo. Maksimalno izplačilo dnevnega nadomestila po posamezni poškodbi je 200 dni. Za dnevno nadomestilo se upošteva samo čas, v katerem je bil zavarovanec nezmožen opravljati svoje redne delovne naloge, ne pa čas, v katerem je bil nezmožen za športno udejstvovanje.

X