Dobrodošli na uradni strani Triatlon zveze Slovenije

Klančnik postavil rekord v Logarski dolini

Logarska dolina, 29. maj 2016

Ocean Lava Race Celje Logarska 2016

Ekstremne razmere za tekmo (huda vročina, veter v prsa na kolesu, in polmaraton po gozdnih stezicah) niso zaustavile nekaj deset najbolj pogumnih triatloncev, da se ne bi udeležili dolgega triatlona v Logarski dolini (1.900 m plavanja v Šmartinskem jezeru, 95 km kolesa v Logarsko dolino in 21 km teka), sedaj poimenovanega OCEAN LAVA RACE Celje.  Kot pravi pobudnik najbolj tradicionalnega dolgega triatlona v Sloveniji, g. Nino Cokan, gre za daleč najtežjo triatlonsko preizkušnjo v Sloveniji.

»Poleg tega, da imajo tekmovalci na kolesarskem delu skoraj 1.500 m višinske razlike, so imeli tokrat tudi skoraj celo progo veter v prsa. Zato poleg tega, ko rečejo, da je tekma zelo lepa, v isti sapi dodajo, da je tudi izjemno težka,«

je dejal Cokan.

V Logarski dolini je že tretjič zapored nastopil in zmagal 31-letni Janez Klančnik iz ŠRK Celje. Tokrat je zares prekosil samega sebe, saj je s časom 4 ure, 26 minut in 18 sekund za nekaj minut izboljšal svoj lastni rekord.

»Vesel sem, da sem izboljšal svoj čas, kar pomeni, da vsako leto napredujem.  Sicer pa me težke razmere na progi ne ovirajo, ampak mi dajo kvečjemu še večji zagon«

pravi Klančnik, in dodaja, da je letos že opravil polironman v Franciji, udeležil pa se ga bo tudi v Budimpešti. Veseli se tudi tekme v kros triatlonu v Ajdovščini čez dobrih 14 dni, kjer je zmagal že dve leti zapored.

V ženski konkurenci je zmagala 31-letna Karla Oblak, ki je s tekmo opravila 3 sekunde hitreje od šestih ur. V Logarski dolini je tekmovala prvič, proga ji je bila všeč.

»Tekma je zame pomenila zelo dober trening za ekstremni Ironman 25. junija v Avstriji, kjer bomo plavali v 12 stopinj topli vodi na reki Muri in s kolesom opravili s 6.000 metri višinske razlike,«

je še dejala Oblakova, ki že vrsto leto uspešno tekmuje za TK Telemach Ljubljana.

X

Spletna stran uporablja spletne piškotke za nemoteno delovanje strani. Z nadaljevanjem uporabe se s tem strinjate. Več

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zapri