Dobrodošli na uradni strani Triatlon zveze Slovenije

Kobilica četrti v japonski Yokohami

 

Letos je ITU po vzoru elite tekmovanj tudi v paratriatlonu naredil svetovno serijo, v kateri so tekmovanja Gold Coast (AUS), Yokohama (JPN), Edmonton (CAN) in finale v Rotterdamu (NIZ). Konkurenca v paratriatlonu je s to serijo zagotovljena, na Japonskem pa so bili prisotni vsi razen tekmovalcev iz ZDA in Ukrajine.

Alen Kobilica, njegov spremljevalec Mitja Mori in trener Grega Nahtigal so tako cel teden v Yokohami trenirali in se poskušali navaditi na časovno razliko šestih ur. Alen Kobilica je na koncu s časom 1 ure, 7 minut in 14 sekund dosegel četrto mesto, zmagal pa je Britanec Dave Ellis.

Direktno po tekmi se nam je ekskluzivno javil Mitja Mori, ki je spremljevalec Alena Kobilice.

»Dan se je začel in nadaljeval zelo deževno. Na kolesu smo imeli opravka s pravo drsalnico, tako da med najboljšimi na kolesu ni bilo prevelikih razlik. Takoj sem se zavedel, da ni prav pametno preveč tvegati na tehnično zahtevnem tekmovališču,« je poročal Mori.

Kot je dejal, sta zadovoljna z nastopom, saj sta osvojila prepotrebne točke za dober položaj na paratriatlonski lestvici. Ob tem ne velja pozabiti, da je bil Alen zmagovalec med slepimi.

»Vsi trije uvrščeni pred njim so bili slabovidni, kar na tehnično zahtevni tekmi pomeni veliko prednost,« je poudaril Mori.

Naslednje večje tekmovanje bo EP v Kitzbühlu, kjer se obeta podobna konkurenca, nekoliko enostavnejše tekmovališče in zopet borba za odličja evropskega prvenstva.

Po počitku se nam je javil tudi Alen Kobilica:

»Pogoji na tekmi so bili precej težki, saj je bilo zaradi dežja vse namočeno, kar se je poznalo pri teku in kolesu. Zmagal sem v svoji kategoriji, v kategoriji slabovidnih pa sem bil četrti. Glede na vse skupaj sem zadovoljen, saj nam recimo v teh nekaj dneh ni uspelo premagati težave s časovno razliko. Tako smo praktično brez spanja odšli na tekmo. Mogoče je tudi to razlog za slabše čase na teku in na plavanju, kot sem jih recimo dosegal na treningih. Naslednji cilj je čim boljša uvrstitev na EP v avstrijskem Kitzbuchelu, ki bo junija letos.«

Rezultati: http://www.triathlon.org/results/result/2017_yokohama_itu_world_paratriathlon_series/310338

X