Dan talentov je že tradicionalni, več let trajajoči projekt Triatlonske zveze Slovenije, ki dvakrat letno na plavalni in tekaški tek pritegne lepo število mladih, nadobudnih triatloncev, pa tudi mladih iz drugih športov. Današnjega dneva talentov se je skupaj udeležilo 37 kandidatov.

V mlajši starostni kategoriji (14-16 let) so se pomerili na 200 m plavanja in 1500 m teka, kjer jih je nastopilo 27, od tega 13 fantov in 14 deklet. V starejši starostni kategoriji (17-23 let) so se pomerili na 400 m plavanja in 3000 m teka – formo je merilo 10 kandidatov, od tega 6 fantov in 4 dekleta. Le v mlajši starostni kategoriji je uspelo dvema izpolniti zadani cilj 150 točk ali več, to sta Monika Bartol in Jakob Močnik. V starejši starostni kategoriji pa na današnjem testiranju to žal ni uspelo nobenemu.

Dan talentov je organizacijsko uspel, pri tem je sodelovalo kar nekaj klubskih trenerjev, ki so poskrbeli za nemotene meritve. HVALA! Da je vse teklo gladko se imamo zahvaliti naši Tamari, Tomažu in Milošu. Izredna zahvala gre tudi dr. Nadi Kozjek Rotovnik, ki je odmor med obema preizkusoma popestrila z zelo poučnim predavanjem o športni prehrani, vse dogajanje pa je s svojim objektivom spremljal Jernej.

Posebnost tokratne izvedbe dneva talentov je bil tudi obisk triatlonskih gostov iz Srbije, ki so si prišli ogledat naš projekt, hkrati pa so v testiranju sodelovali tudi s tremi mladimi tekmovalkami.

Vsem kandidatom iskreno čestitamo za pogumen nastop in fair play odnos.

Vse pa vabimo na naš naslednji dan talentov, ki bo predvidoma v soboto 30.3.2018, prav tako v Ljubljani, kjer boste lahko ponovno pokazali svoj talent.

REZULTATI:Rezultati DT 01.12.2018