Na Evropskem prvenstvu v akvatlonu v Kaiserwinkl-Walchseeju v Avstriji je Domen Dornik v elitni kategoriji osvojil 16. mesto. Čeprav čim boljša uvrstitev tokrat ni bila njegov cilj je bronasti z EP 2017 v Bratislavi Domen Dornik tekmovalno kariero zaključil z lepim dosežkom.

“Pred samim startom je bilo zame precej emocionalno, ampak sem se umiril in “oddirkal” po svojih najboljših trenutnih močeh. Sem pa celotno dirko užival in se kar malo presenetil s končnim rezultatom. Edina slaba stvar, ki sem jo naredil je bila menjava. Na koncu sem res vesel, da sem lahko na takšen način zaključil kariero,” je povedal 29 letni Dornik, ki je prve športne korake naredil pri šestih letih.

V kategoriji U-23 je za najboljšo slovensko uvrstitev z 10. mestom poskrbela Tjaša Vrtačič. Neža Pogačar je osvojila 12. mesto, Matej Dečman pa 29. Najboljši mladinec je bil Ul Denša, odličen 11. Ostali slovenski predstavniki v mladinski konkurenci pa so razvrščeni takole: 18. Nejc Podgoršek, 20. Jakob Mamič, 22. Žiga Podgoršek, 27. Črt Verbič, 17. Sara Navodnik, 21. Lara Mihevc.

Zvezdan Martič, predstavnik age group slovenske reprezentance je bil v svoji starostni skupini (55.do 59.) sedmi.

Evropsko prvenstvo v Avstriji se bo nadaljevalo z nedeljskimi preizkušnjami v srednjem triatlonu in akvabiku. Na štartni listi je 1900 športnic in športnikov iz 34 držav, med njimi tudi 21 Slovencev.