Kljub slabi in deževni napovedi, se je v Ribnici zbralo veliko število tekmovalk in tekmovalcev, na že tradicionalnem duatlonu v Ribnici, državnem prvenstvu v super sprint duatlonu in sprint duatlonu.

Najprej so štartali najmlajši cicibani, ki so se sicer na mokri cesti in relativno previdno pomerili na krajši razdalji duatlona.

Sledil je start super sprint duatlona, ko se je celo malenkost pokazalo sonce in razveselilo tekmovalce in organizatorje. Na hitri progi sta zmago slavila Domen Bojanc (TK Utrip), pred Nevanom Vimos Kocbekom (TK Ljubljana) in Domnom Bratunom (TK Ljubljana) v moški kategoriji in Lara Mihevc (TK Logatec), pred Ano Vito Verneker (PK Fužinar) in Zalo Zupančič (TK Ljubljana).

Kot zadnji štart je sledil sprint duatlon, kjer je državni prvak postal Klemen Bojanc (ŠK Triatlon LAJF), pred drugo in tretje uvrščenima domačinoma Bojanom Cebinom (TK Inles Riko Ribnica) in Grego Dolinarjem (TK Inles Riko Ribnica). V ženski kategoriji je tudi letos državna prvakinja postala domačinka Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica), pred Ano Seliškar (TK Novo mesto) in Moniko Peterka (ŠD 3šport).

Rezultati tekmovanja so na voljo na povezavi Rezultati Duatlon Ribnica 2020.

Čestitamo!