Praznična sreda je bila v Logatcu v znamenju duatlona. Ne le državno prvenstvo v super sprint in sprint triatlonu, videli smo tudi srčne nastope najmlajših v cici kategorijah, ob vsem tem pa je “pod streho” tudi prva tekma nove pokalne razvrstitve TZS v letošnjem letu – Super pokala.

Mladi logaški triatlonski klub je v sredo, 2. maja, že drugo leto zapored organiziral tekmo Krepko duatlon Logatec, ki je štela za slovenski pokal. Letos tudi z rekordno udeležbo, saj je bilo v lepem vremenu v obrtni coni v Zapolju v Logatcu na vseh treh štartih (cici duatlon, super sprint duatlon in sprint duatlon) skoraj 190 duatlonk in duatloncev. Razlog za visoko udeležbo pa leži tudi v tem, da je Krepko duatlon Logatec štel tudi za državno prvenstvo (super sprint in sprint duatlon) ter za Super pokal Slovenije, ki je nova blagovna znamka Triatlonske zveze Slovenije.
Največja udeležba in navijanje je bilo na tekmi najmlajših cicijev, ki jih je bilo na štartu v dveh kategorijah več kot 70. Kasneje je sledil super sprint duatlon, kjer je državni prvak med fanti s časom 24 minut in 52 sekund postal Jakob Mamič (TK Telemach Ljubljana). Državni podprvak je s časom 24 minut in 58 sekund postal Žiga Podgoršek (TK Utrip), tretji pa je bil Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica) s časom 25 minut in 9 sekund. Pri dekletih je državna prvakinja postala Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica) s časom 25 minut in 34 sekund. Druga je bila Lara Mihevc (TK Logatec) s časom 27 minut in 29 sekund, tretja pa Vita Škrjanc (TK Trisport Exoterm) s časom 28 minut in 9 sekund.
Zadnja je bila na sporedu paradna disciplina dneva, in sicer državno prvenstvo v sprint duatlonu. V hudi konkurenci najboljših slovenskih duatloncev (od prvokategornikov je manjkal le Domen Dornik) je državni prvak v moški konkurenci v napeti tekmi do zadnjega metra postal kandidat za TOKIO 2020, Kamničan Matevž Planko (TK Trisport Exoterm), ki je dosegel čas 54 minut in 58 sekund. Le 10 sekund za njim je v cilj pritekel Bojan Cebin (TK Inles Riko Ribnica), tretji pa je bil s časom 55 minut in 24 sekund Tine Lavrenčič (TK Eklimas Ajdovščina).
Razburljivo je bilo tudi pri dekletih, kjer je državni naslov s časom 1 ure, 5 minut in 7 sekund v Ribnico odnesla Simona Dolinar Majdič (Riko Inles Ribnica). Državna podprvakinja je s časom 1 ure, 5 minut in 41 sekund postala Aana Seliškar (TK Novo Mesto), tretja pa je bila Katja Hočevar (TK Telemach Ljubljana) s časom 1 ure, 6 minut in 23 sekund.

S tekmo v Logatcu se je sklenil tudi duatlonski pokal sezone 2018, končna razvrstitev bo na spletni strani TZS objavljena v naslednjih dneh.

Popolne rezultate duatlona v Logatcu najdete na: https://prijavim.se/uploads/2448_result.pdf
Poročilo s tekme in odlično fotogalerijo dogodka pa si lahko ogledate na spletnem portalu partnerja TZS, prijavim.se: https://prijavim.se/index_page/news/6791/planko_do_absolutne_zmage_na_dp_v_logatcu/#lang