Uvodna kros triatlon preizkušnja Vogršček 2021 je pripadla tekmovalcem v triatlonu za vsakogar (posamično ali v štafeti),  kasneje pa so bili na potezi še tekmovalci in tekmovalke, ki so se v sprint kros triatlonu, po treh letih premora, znova pomerili na državnem prvenstvu.

V moški konkurenci je prepričljivo zmagal mladinec TK Ljubljane Jakob Mamič, ki je za 500 m plavanja v akumulacijskem jezeru Vogršček, 12 km gorskega kolesarjenja in 4 km teka potreboval 57 minut in 9 sekund.

»Nova zmaga po treh letih na domačem prizorišču, moj prvi nastop v formatu kros triatlona in sploh prva absolutna zmaga v slovenskem pokalu tako, da sem zelo zadovoljen,«  je po nastopu nanizal dejstva Jakob Mamič in nadaljeval, da » je bila tekma zelo zanimiva in dinamična. Na kolesu mi je »za vrat dihal« Jure Majdič tako, da ni bilo dolgčas. Na teku sem pa dal vse od sebe in sem poskušal obdržati prednost, čeprav je bilo zelo vroče, ampak dobra izkušnja in upam, da bo naslednji kros triatlon še boljši zame.« Njegova naslednja tekma v kros triatlonu bo 26. septembra, Evropsko prvenstvo v Dolomitih.

Drugi na Vogrščku je bil Jure Majdič (TK Logatec), ki je za zmagovalcem zaostal minuto in 48 sekund, tretji pa Ul Denša (TK Ljubljana), ki je za klubskim kolegom v cilj prišel 3 minute in 29 sekund kasneje.

V ženski konkurenci se je naslova državne prvakinje veselila Tanja Kompan (TK Trisport)  s časom 1:09,56, kar je bilo kar 8 minut in pol hitreje od druge Eve Feltrin Kosec (TK 3LIFE), tretja Alja Marič (TK Inles Ribnica) pa je zaostala dodatne tri minute.

»V disciplini kros triatlon sem nastopila prvič. Zmage sem zelo vesela. Proga je bila super in na kros triatlon Vogršček se še vrnem,« je povedala Tanja Kompan.

Kros triatlon Vogršček je sicer že sedmič uspešno organiziral TK Eklimas Ajdovščina.