Jani Železnikar je na svetovnem prvenstvu v zimskem duatlonu in triatlonu v svoji kategoriji (60-64) ugnal vso konkurenco. V Andori se je v petek veselil naslova svetovnega prvaka v zimskem duatlonu, njegov uspeh je s tretjim mestom v isti kategoriji dopolnil Bojan Trojar, v nedeljo pa je bil Železnikar nepremagljiv še v zimskem triatlonu. Ob prihodu domov je Železnikar strnil svoje vtise:

»Svetovno prvenstvo v Andori v zimskem duatlonu in triatlonu se je končalo na najboljši način. Za udeležbo sem se odločil šele zadnji teden, ko sem bil nekako v normalnem stanju, po dolgotrajnih težavah s peto in od novega leta z ugotovljeno vensko trombozo v levi nogi. Kolesa skoraj nisem treniral, tekel pa zelo malo. Le tek na smučeh sem lahko normalno treniral, zato sem vso taktiko pripravil na zadnjo disciplino, torej smučarski tek, ki sem ga na tekmi končal rutinirano.  Izkazalo se je, da sem bil konkurenčen v obeh disciplinah.«

Jani Železnikar je že osredotočen na naslednja tekmovanja. Čez 14 dni bo v Asiagu v Italiji evropsko prvenstvo v zimskem triatlonu, čez mesec dni pa bo Canmore v Kanadi prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskem teku.