Na tradicionalnem, tokrat 8. mednarodnem tekmovanju v srednjem triatlonu v Zadru, je Jaroslav Kovačič osvojil drugo mesto. Za 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21,1 km teka je potreboval  3 ure 58 minut in 42 sekund. Za zmagovalcem Romunom Emmanuelom Lejeuneom je zaostal minuto in 18 sekund. Kovačič je bil z nastopom zadovoljen, saj mu je tekma, kot je povedal, predstavljala test po končanih pripravah v Makarski: »Nastop sicer ni bil nek presežek, je pa pokazatelj, da smo na pravi poti.«  V prihodnjih dneh se Kovačič odpravlja na Mallorco, kjer bo čez teden dni tekma v dolgem triatlonu in kjer upa na čim boljši rezultat.

Tretji v Zadru je bil Čeh Pavel Wohl (4:02,21), slovenski uspeh pa so z uvrstitvijo med najhitrejšo deseterico dopolnili četrti Matija Meden (4:04,34), peti Tim Gošnjak (4:08,35) in osmi Denis Šketako (4:11,40).

Rezultate (tudi preostalih Slovencev) najdete na povezavi:

https://protime.si/sl_si/dogodek/zadarhalf-triathlon-falkensteiner-2021/#1_908926

Jutri bo živahno tudi na slovenskih tleh. V Komendi je vse pripravljeno na duatlonske preizkušnje, ki bodo štele tudi za državno prvenstvo in na katere je prijavljenih 154 tekmovalk in tekmovalcev v vseh starostnih kategorijah, v Barceloni pa bodo na tekmi za evropski pokal slovenske barve zastopali Tjaša Vrtačič, Klemen Bojanc in prvič v kategoriji elite Jakob Medved.